fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Nye retningslinjer for dagtilbud og skoler frem til 1. september 2021

Nye retningslinjer for dagtilbud og skoler betyder, at hele klasser ikke længere skal hjemsendes ved smittetilfælde i klassen. I forbindelse med de nye retningslinjer har Sundhedsstyrelsen udgivet en pjece om håndtering af smittetilfælde.
Af: Mette Marie Møller, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
09.08.21

Vel mødt tilbage til et næsten normalt skoleår og en hverdag med langt færre restriktioner end før ferien.

Sundhedsstyrelsen har i fredags offentliggjort (læs nyhed) nye retningslinjer for håndtering af smitte på dagtilbuds-, undervisnings- og uddannelsesområdet i perioden indtil færdiggørelsen af vaccinationsindsatsen omkring d. 1. september 2021. Disse fremgår i en samlet pjece, som kan læses her: Overgangsvejledning for håndtering af smitte på dagtilbuds, undervisnings- og uddannelsesområdet.

En væsentlig ændring er, at hele klasser ikke længere skal sendes hjem ved et smittetilfælde i klassen. Fremover skal nære kontakter vurderes individuelt. Man vil blive betragtet som nær kontakt, hvis følgende er opfyldt:

·         Alle, der bor sammen med en, der har fået påvist SARS-CoV-2. 

·         Alle, der har haft direkte fysisk kontakt (fx kram) eller direkte kontakt til smittefarlige sekreter (fx hoste eller nys) med en, der har fået påvist SARS-CoV-2 

·         Alle, der har været inden for 1 meter i mere end 15 minutter (fx i samtale med personen) med en, der har fået påvist SARS-CoV-2, dog indenfor 2 meter, hvor der er øget risiko for smitte.

Nære kontakter skal selvisoleres og testes på 4. og 6. dag. Dette gælder dog ikke for personer, som er færdigvaccinerede (14 dage efter anden vaccination) eller har immunitet pga. tidligere smitte (fra 14 dage efter positiv PCR-test til 12 måneder).

Læs mere i pjecen om, hvordan smittetilfælde i øvrigt skal håndteres.

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12