fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Nyt cirkulære om tillidsrepræsentanter på lærerområdet

Reglerne om tillidsrepræsentanter på lærerområdet er ajourført med aftalerne fra overenskomstforhandlingerne i foråret 2018.
Af: Peter Højgaard Petersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
02.04.19

De aftalte ændringer, som er få og uden betydning for de frie grundskoler, er indarbejdet i en ny udgave af cirkulæret om tillidsrepræsentanter, som kan hentes via nedenstående link.

Finansministeriet og Centralorganisationerne har indgået den ajourførte aftale den 22. marts i år. Aftalen træder i kraft 1. april 2018 og erstatter den hidtidige aftale af 30. september 2008.

De nye bestemmelser fra OK-18 forhandlingerne vedrører situationer, hvor en institution flytter, samt nyetablerede institutioner, der flytter geografisk. Endvidere er der tilføjet en bestemmelse om, at elever og lærlinge ikke er valgbare som tillidsrepræsentanter.

Cirkulæret gælder kun for lærere og børnehaveklasseledere. For de øvrige personalegrupper gælder de tillidsrepræsentantbestemmelser, der fremgår af de respektive overenskomster (BUPL-, 3F- og HK-overenskomsterne).

De særlige regler om beskyttelse af tillidsrepræsentant i forbindelse med opsigelse omfatter, ud over tillidsrepræsentanten og suppleanter for tillidsrepræsentanter, samarbejdsudvalgsmedlemmer og suppleanter for disse, samt arbejdsmiljørepræsentanter. Cirkulæret indeholder et bilag, der beskriver proceduren for afskedigelse af medarbejdere, der er omfattet af beskyttelsen.

Cirkulære om tillidsrepræsentanter i staten mv. findes HER.

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12