fjern søgeboks

Nyt gratis læringssite med fokus på skolevægring

Nyt gratis lærings- og inspirationssite om, hvad elever og lærere i 5. til 8. klasse kan gøre mod usund kedsomhed og højt skolefravær. Se film, lyt til unges personlige historier om skolefravær, lav øvelser og bliv inspireret til en meningsgivende undervisning, der er alt andet end kedelig. Læs mere her.
Af: Mie Lund Hansen, Friskolernes Hus
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Administration
12.09.22

Ser du pointen? er et digitalt materiale, der gennem interaktivitet, virkelighedsnære film og øvelser klæder skolens børn og voksne på til at opdage, erkende og tackle usund kedsomhed og bekymrende skolefravær.

HVORFOR?
Formålet med materialet er at fremme børn og unges livsduelighed, lyst til og mod på skolegang gennem øget læring og udvikling af positive relationer blandt elever og lærere i en praktisk faglig kontekst, med et særligt fokus på gruppen af sårbare børn og unge.

HVAD?
Websiden indeholder interaktive film, interviews, spots og andre korte film med fokus på kedsomheds- og engagement problematikker som oplæg til arbejdet i klassen til forløb i dansk, engelsk, historie og naturfag og kan indgå i tværfaglige forløb eller i timeløse fag.

Den består desuden af værktøjer til god klasseledelse og udvikling af den pædagogiske praksis. Til alle film er der udarbejdet reflektionsspørgsmål og øvelser, der kan laves individuelt, som makkerpar, i grupper, teams eller som klasseaktivitet og varierer i tid og længde.

Materialerne er til gratis anvendelse, uden log-in og uden afgivelse af personlige oplysninger. Det er produceret af Feldballe Film & TV med støtte fra Undervisningsministeriets Udlodningsmidler.

FIND MATERIALET HER: https://serdupointen.dk/

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12