fjern søgeboks

Nyt undervisningsmateriale om ulovlig billeddeling

Det Kriminalpræventive Råd udgav op til sommerferien et nyt undervisningsmateriale, hvis mål er at stoppe ulovlig billeddeling blandt unge i 9. og 10. klasse og på ungdomsuddannelserne. Læs mere her.
Af: Mie Lund Hansen, Friskolernes Hus
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Administration
12.08.22

Det Kriminalpræventive Råd (DKR) har udarbejdet undervisningsfilm og tilhørende undervisningsmateriale, der skal bidrage til at forebygge videredeling af intime billeder eller videoer, der er delt uden samtykke.

Materialets hovedfokus er på de unge, der får tilsendt eller vist intimt materiale, som personen på billedet eller i videoen ikke har givet lov til. Disse unge står som tredjeparter mellem personen der deler, og personen der bliver delt, og har på den måde mulighed for at handle og stoppe, at billederne eller videoerne bliver delt yderligere.

Materialet skal skabe drøftelser og refleksioner blandt de unge om rollen som tredjepart, de handlemuligheder de har og den store forskel, de kan gøre.

Anvendelse
Materialet kan fx anvendes i fag som dansk, samfundsfag, valgfaget medier og emnet sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab. Det kan også anvendes i forbindelse med Uge Sex.

Målgruppe
Målgruppen for materialet er 9. og 10. klasse samt ungdomsuddannelser. Vi anbefaler, at der afsættes to lektioner (1,5 time) til at se filmen, gruppearbejde og fælles drøftelse.

 

VIL DU VIDE MERE?
Læs mere og find materialet HER.

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12