fjern søgeboks

Opdateret udgave af Friskoleloven

Friskoleloven er i 2018 blevet beriget med to ændringer.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori
Administration , Pædagogik & skoleliv
12.09.18

Disse ændringer er indarbejdet i en opdateret udgave af loven pr. 30. august 2018, som kan læses <link https: www.retsinformation.dk forms _blank external-link-new-window internal-link>HER.

Ændringer, som blev vedtaget af Folketinget den 6. marts og den 2. maj, angår dels den nye permanente tilskudsordning for inklusionstilskud, dels en række styrkelser af tilsynet med skolerne - herunder en ny godkendelsesordning og en whistleblower-ordning.

Nogle af tilsynstiltagene er, som bekendt, omfattet af en solnedgangsklausul. Dette bevirker, at tiltagene automatisk falder væk ved udgangen af juli 2029.

Begge ændringer har været nøje omtalt i <link https: www.friskoler.dk nyheder nyhedsbreve skolenyt seneste-numre-af-skolenyt _blank external-link-new-window internal-link>SkoleNyt. For så vidt angår den nye godkendelsesordning ved oprettelse af en ny friskole kan oplyses, at den endnu ikke har fundet sin endelige form. Dansk Friskoleforenings høringssvar i den anledning kan findes <link https: www.friskoler.dk nyheder artikel titel ny-godkendelsesordning-hoeringssvar-fra-dansk-friskoleforening _blank external-link-new-window internal-link>HER.

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12