fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Optagelsesprøven til de gymnasiale uddannelser justeres

Børne- og undervisningsministeren er sammen med alle folketingets partier blevet enige om at justere optagelsesprøven til de gymnasiale uddannelser 2022.
Af: Søren Stein Brinck, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
20.04.22

Optagelsesprøven til de gymnasiale uddannelser 2022 bliver ikke helt, som den plejer. Det er alle folketingets partier blevet enige om.

Der vil fortsat, som normalt, være opgaver i fagene dansk, engelsk, matematik og fysik/kemi i optagelsesprøven til de gymnasiale uddannelser. Bedømmelsesgrundlaget justeres imidlertid, så det kun er de tre fag, som ansøgeren klarer sig bedst i, der afgør, om ansøgeren består optagelsesprøven. 

Ydermere justeres bestå-kravene, så man i 2022 skal have mindst 60 point for optagelse på de treårige uddannelser og 45 point for optagelse på hf, i stedet for de sædvanlige mindst 80 point til optagelse på de treårige uddannelser og 60 point til optagelse på hf.

Ændringen af optagelsesprøven skal ses i lyset af ændringerne af sommerens prøver for afgangselever i grundskolen, som Folketingets partier indgik aftale om den 25. februar 2022.

LÆS nyheden på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside HER.

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12