fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

”Praktik-AUB” er en ny ordning med betaling ud fra et måltal

Den nye ”Praktikplads-AUB” ordning, som trådte i kraft 1. januar forventes ikke at koste skolerne større beløb.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
17.01.18

I Friskolernes Hus har vi modtaget en del spørgsmål om den nye ”Praktikplads-AUB” ordning, som trådte i kraft 1. januar. Spørgsmålene har drejet sig om betalingen til den nye ordning.

Formålet med ”Praktikplads-AUB” er at der bliver skabt flere praktikpladser, således at flere unge vælger at tage en erhvervsuddannelse.

Lovgivningen om ”Praktikplads-AUB”, som er supplement til den allerede eksisterende AUB-ordning, er et resultat af treparts-aftalen mellem arbejdsmarkedets parter og regeringen i juni 2017.  

Ordning skal give økonomisk incitament til at antage elever
Ideen med ordningen er, at give et økonomisk incitament til at antage elever. Hver arbejdsplads får et måltal for hvor mange elever man skal ansætte i praktik; og arbejdspladsen vil så få en økonomisk bonus eller en ekstra regning i forhold til om måltallet er opfyldt eller ej.

Skolernes bidrag til ordningen må forudses at blive forsvindende lille – eller 0,00 kr!

Betalingen til den nye ordning er obligatorisk for alle arbejdsgivere, der i det foregående år har haft mere end én fuldtidsansat, erhvervsuddannet medarbejder. Men det er kun få skoler, der har haft ansat erhvervsuddannede medarbejdere. Hvilke medarbejdere, der skal betragtes som erhvervsuddannet fremgår af et bilag til lovgivningen (se mere på link nedenfor).

Beregning af skolens måltal 
Til april måned vil skolen få en forskudsopgørelse, hvor skolens mål for, hvor mange elever der skal ansættes i 2018 og hvor man mange elever der allerede er ansat og dermed hvor langt der er til målet pr. 31. december 2018.

På det materiale, der er lagt ud på virk.dk kan man allerede nu beregne skolens måltal. Da redaktionen forsøgte at regne et måltal ud erfarede vi, at det kan være vanskeligt at gennemføre og lave en korrekt beregning.  
Hvis du VIL prøve at lave beregningen kan du nedenfor finde de nødvendige links:

Gennemgang/beskrivelse af ordningen 

Eksempel på beregning af måltal

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12