fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Prøvefri skoler - og den praktisk-musiske prøve

Elever fra prøvefrie skoler, der ønsker folkeskolens afgangsprøve, skal bestå den praktisk-musiske prøve inden 8. klasse afsluttes.
Af: Ole Carl Petersen, Friskolernes Hus
Kategori Pædagogik og skoleliv , Administrative nyheder
10.08.22

Elever på prøvefri skoler, der går ud af friskolen efter 8. klasse for efterfølgende at fortsætte sin skolegang på en prøveafholdende skole, bør være opmærksomme på følgende:

For at eleven kan bestå folkeskolens afgangseksamen på den nye skole, skal eleven have bestået den praktisk-musiske prøve. Det har imidlertid ikke været en mulighed på den tidligere skole.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) orienterede den 17.11.2021 alle skoler om denne udfordring.
I den sammenhæng gjorde STUK opmærksom på, at en elev i dette tilfælde kan aflægge den praktisk-musiske prøve som privatist.

Elever, der ønsker at aflægge prøve som privatist, skal henvende sig til kommunalbestyrelsen, som skal imødekomme denne anmodning senest 1. oktober forud for prøvetermin december/januar og 1. februar forud for prøvetermin maj/juni.

Med ovennævnte in mente er det derfor vigtigt, at den prøvefri skole får orienteret elever/forældre fra 8. klasse med skoleskift i tankerne om ovennævnte, så prøven som privatist kan afvikles inden afslutningen af 8. klasse.

Har man spørgsmål til ovennævnte, er man naturligvis velkommen til at kontakte Friskolernes Hus. 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12