Regler vedr. covid-19 erstattes af anbefalinger

Skolebrev fra FRISKOLERNE den 2. september 2021.
Kategori Presse og politik
02.09.21

REGLER ERSTATTES AF ANBEFALINGER
1. september 2021

Regeringen viderefører ikke den automatiske nedlukningsmodel, der derfor udløber pr. 1. september 2021 og kategoriseringen af covid-19 som en samfundskritisk sygdom ophører den 10. september.
Det skyldes ikke mindst den store vaccinationstilslutning.

Sundhedsministeriet: https://sum.dk/nyheder/2021/august/lokale-tiltag-afloeser-automatiske-nedlukninger-

På Børne- og Undervisningsministeriets område betyder det, at en række regler vil blive udfaset eller erstattet af anbefalinger.

Se retningslinjer for friskoler og private grundskoler gældende fra 1. september 2021
Se retningslinjer for dagtilbud gældende fra 1. september 2021 Læs mere på ministeriets hjemmeside: https://www.uvm.dk/aktuelt/i-fokus/information-til-uddannelsesinstitutioner-om-coronavirus-covid-19/lovgivning-og-retningslinjer/vejledninger-og-retningslinjer

Styrelsen for Patientsikkerhed kan fortsat udstede påbud om at lukke skoler, institutioner m.m., hvor der er høj smitte. Der vil desuden fortsat være en intensiv overvågning af, hvordan smitten udvikler sig med henblik på at understøtte den lokale smitteforebyggende indsats.

Sygedagpenge samt gravide
Den midlertidige ordning, som gav lønmodtagere i øget risiko samt lønmodtagere, der er pårørende til personer i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb ved smitte med covid-19, ret til sygedagpenge, ophørte den 31. august 2021. Sundhedsstyrelsen har ligeledes ændret i deres anbefalinger vedrørende fravær for gravide i forbindelse med Covid-19. Da vaccination mod covid-19 nedsætter risikoen for alvorlige sygdomsforløb, skal færdigvaccinerede gravide ansat i dagtilbud 0-6 år som udgangspunkt ikke omplaceres og/eller hjemsendes fra 28 graviditetsuge.

Ved spørgsmål - kontakt Friskolernes Hus på 62613013

Peter Bendix Pedersen

(Sendt til alle skoler, ledere og formænd på FRISKOLERNEs medlemsskoler)