fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Særlig feriegodtgørelse optjent i 2019 beregnes ad to omgange

Da 2019 var et særligt år mht. optjening af ferie, er der for ansatte under Statens ferieaftale to beregningsperioder for den særlige feriegodtgørelse.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
21.04.20

I år skal den særlige feriegodtgørelse beregnes på en ny måde for så vidt angår ansatte, der er omfattet af statens ferieaftale, hvilket vil sige skoleledere, lærere, børnehaveklasseledere samt medarbejdere ansat i henhold til BUPL-, 3F- eller HK-overenskomsterne. Beregning skal ske særskilt for to perioder.

Det skyldes, at optjeningsåret – 2019 – i feriemæssig henseende var et specielt år, idet der blev optjent ferie efter principperne i den gamle ferielov for årets første 8 måneder, mens ferien optjent i perioden september-december skal indefryses og først kommer til udbetaling, når den ansatte forlader arbejdsmarkedet.

De to perioder er:

  • Januar-august 2019, hvor der skal beregnes en særlig feriegodtgørelse på 1,5 %, som udbetales ved ferieårets start maj 2020.
  • September-december 2019, hvor der beregnes en særlig feriegodtgørelse på 0,5%, som udbetales ultimo april

Se også beskrivelsen på Friskolernes hjemmeside HER. 

 

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12