fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

"SKÆRMSKOLEN - BEDRE END SIT RYGTE?" er temaet i Magasinet Friskolen nr. 22

Denne gang stiller Magasinet Friskolens tema, 'Skærmskolen - bedre end sit rygte?', skarpt på corona-periodens brug af online kommercielle læringsportaler.
Af: Mie Lund Hansen, Friskolernes Hus
Kategori Magasinet Friskolen
11.05.20

Magasinet Friskolen stiller i dette TEMA skarpt på de kommercielle læringsportaler. 

Flere af de online kommercielle læringsportaler har tidoblet deres udbredelse i løbet af Corona-perioden. Derfor bliver spørgsmålet, om Alinea, Gyldendal og Clio er på vej til at afløse læreren som styrmand på lærings-skuden relevant. Bliv klogere på mulige svar i temaet "Skærmskolen - bedre end sit rygte?" og fordyb dig derefter i "Hvem sidder der bag skærmen...", hvor du kan læse seks forskellige bud på, hvad vi i corona-eksilet lærer om fjernundervisning, læringsportaler og det store fællesskab. De seks bud gives af Jakob Ringgaard (skoleleder Ollerup Friskole), Mette Sanggaard Schultz (forstander Ollerup Efterskole), Dennis Hornhave Jacobsen (lærer, cand.pæd. og formand for foreningen af lærere i historie og samfundsfag), Alexander von Oettingen (prorektor og dr. pæd.), Lene Tanggaard (rektor ved Designskolen i Kolding og professor ved AAU) og Sune Jon Hansen (sekretariatsleder, Lilleskolerne).

I Magasinet nr. 22 finder du også artiklen "Friskoler: Lad os nu tage de ældste børn tilbage. Vi kan gøre det forsvarligt!". Før regeringen meldte ud, at de ældste elever kunne vende tilbage til skolen fra 18. maj, kæmpede forskellige aktører en brav kamp for at netop dette kunne blive en realitet. Flere friskoler i både land og by vurderede, at de godt kunne rumme deres ældste elever under de daværende retningslinjer fra sundhedsmyndighederne. Dermed gik de i rette med folkeskolens lærer- og lederorganisationer, der helt afviste at tage de ældste tilbage på denne side af sommerferien. “Hvis vi kan gøre det sundhedsmæssigt forsvarligt, hvorfor så ikke lade det komme børnene til gode,” lød det fra flere friskoleledere. 

I Magasinet Friskolen nr. 22 kan du også læse corona-dabøger fra en masse friskoleelever og genåbnings-dagbøger, "Den trygge opstart", fra tre skoleledere. 

Men! Magasinet Friskolen nr. 22 indeholder også andet end corona. Læs eksempelvis interviewet “Det har aldrig været meningen, at vi skulle læse bøger alene” med forfatter Josefine Ottesen, der ligger nr. 2 på listen over mest udlånte bøger på landets biblioteker. Eller lær familien Grinderslev at kende i artikelserien "HJEMME HOS...". De er en helt almindelig familie... de er bare asatroende.

Magasinet har også besøgt Stige Friskole i Odense nord, hvor fotoserien "De ensomme skoler, der savner sine børn" er blevet til, ligesom skoleleder Dan Simonsen Christiansen har svaret på de "FEM FASTE" spørgsmål. 

Ovenstående historier er bare nogle af dem, der har fundet vej til Magasinet Friskolen nr. 22. Hvis du ikke sidder med en fysisk udgave af Magasinet, så husk at du kan læse alle historierne gratis enten online eller via Magasinets APP

God læselyst!

 

HUSK AT DOWNLOADE MAGASINETS APP!
APP'en kan downloades her:
iPhone/iPad
Android- Smartphone/tablet
Computer

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12