fjern søgeboks

Skal din skole fejre grundlovsdag?

Grundlovsfesten er et nyt initiativ målrettet alle børn i Danmark. Friskoler kan søge penge til at fejre grundlovsdag til at afholde et grundlovsarrangement. Læs mere her.
Af: Mie Lund Hansen, Friskolernes Hus
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Kurser & arrangementer , Presse & politik , Administration
24.04.23

Grundlovsfesten er et nyt initiativ, der arbejder for at alle børn i Danmark hylder og fejrer grundlovsdag den 5. juni. Med støtte fra Nordea-fonden og Trygfonden samarbejder Grundlovsfesten med lokale ildsjæle over hele landet om at stable fantastiske fester på benene. Nu kan friskoler også søge om penge til at fejre grundlovsdag hos Grundlovsfesten. 

 

Festerne bliver unikke
Alle kan være med til at fejre grundlovsdag, og idéen er, at hver skole skal sætte sit eget præg på festen. Skoler fra Århus, Ollerup og Rudersdal er allerede i fuld gang med at planlægge mini-festivaler, børne-taler til borgmestre, musik i skolegården og foodtrucks. Mulighederne for at folde sig ud er uendelige. 

Har skolen til hensigt at afholde et åbent og gratis grundlovsarrangement, kan man søge støtte hos Grundlovsfesten på op til 10.000 kroner. Derudover yder vi rådgivning og sparring på nye og eksisterende grundlovsarrangementer, der vil tiltrække og engagere især børn og unge. 

 

Børnene skal få mere demokratisk selvtillid
Grundlovsfestens ambition er at gøre grundlovsdag til en samlende dag for både friskoler og folkeskoler – og med tiden for alle i Danmark. Grundloven er fundamentet under Danmarks demokrati, som mange af os tager for givet, lyder det fra initiativtager Olav Hesseldahl.Mange 

"Vi ønsker at styrke børnenes demokratiske selvtillid. Ved at give grundlovsdag kærlig opmærksomhed får børnene en konkret og festlig erfaring med demokratiet, når de selv skal skabe indholdet og afholde festerne", siger Olav Hesseldahl.

 

Friskolerne er et naturligt at afholde festen
"Mange friskoler fejrer allerede grundlovsdag - men endnu flere kunne med fordel komme med," siger Peter Bendix Pedersen, formand for FRISKOLERNE, og fortsætter: "Det er helt naturligt at afholde grundlovsarrangementer på friskolerne, for vi udspringer af samme folkelige bevægelse. Retten til at oprette frie skoler er en del af de borgerlige frihedsrettigheder, der blev skrevet ind i grundloven fra starten af. Og det er vigtigt at fejre det frie valg, vi som danskere fik med grundloven - også i skolesammenhænge," afslutter han. 


VIL DU VIDE MERE?
Du kan læse mere om Grundlovsfesten HER
 
Vil din friskole ANSØGE OM MIDLER til at afholde en åben grundlovsfest på jeres skole - KLIK HER. Fra 1. maj vil alle ansøgninger blive vurderet indenfor 24 timer på alle hverdage.

Har din friskole allerede planlagt en grundlovsfest, som I gerne vil have med på KORTET over alle grundlovsarrangementer i landet - KLIK HER

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12