fjern søgeboks

Skal din skole være med til World Cleanup Day? 

Den 16. september 2023 løber verdens største skraldeindsamling, World Cleanup Day af stablen. I ugen op til kan alle skoler deltage i den globale begivenhed.
Af: Mie Lund Hansen, Friskolernes Hus
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Administration
22.05.23

For sjette år i træk løber det verdensomspændende World Cleanup Day af stablen. Sidste år deltog 190 lande med 15 millioner affaldshelte, der tilsammen fik fjernet 60.000 tons affald fra vores dyrebare natur. I Danmark er det organisationen Plastic Change, der er landekoordinater for den verdensomspændende begivenhed, og hos dem kan den enkelte skole eller lærer blandt andet finde undervisningsmateriale, en håndbog, registrere klasse(r), der deltager i eventet, og så videre.

Børnene bliver klogere på skrald, oprydning og klima 
I 2022 deltog flere hundrede elever, og tilbagemeldingerne fra lærerne var, at World Cleanup Day er en god mulighed for at arbejde med den meget aktuelle miljø- og klimadagsorden: 

"World Cleanup Day er en oplagt mulighed til at tale om affald, og hvordan vi både kan undgå at det ender i naturen, men også hvordan vi kan undgå affald i det hele taget. Derudover giver begivenheden en unik fællesskabsfølelse, fordi hele verden står sammen om at rydde op," siger Louise Lerche-Gredal, administrerende direktør i Plastic Change. 

Deltag i det omfang, der passer ind 
Plastic Change inviterer alle skoleklasser til at deltage i World Cleanup Day i uge 37. Hvornår det passer bedst i ugen, vil være op til den enkelte lærer(e) at beslutte. Eleverne kan på den måde være med i det omfang, som der er tid, plads og lyst til.

Her kan du registrere din/dine klasse(r) til årets oprydning. For at komme i gang med oprydningen kan du desuden hente håndbogen “Sådan organiserer du en oprydning for din klasse”. Efterfølgende kan der hentes affaldshelte-diplomer til klassen. 

Derudover har Plastic Change som et fagligt indspark i december 2022 lanceret undervisningsmaterialet Plastikhelteskolen. Her er der materiale om omfanget af plastikforurening, overforbrug og løsninger til plastikproblematikken. 

 

Vil du vide mere? 
Du kan læse mere om World Cleanup Day på www.worldcleanupday.dk

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12