fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Skal en skole, der selv arrangerer rejser, være med i rejsegarantifonden?

Nogle skoler, som selv arrangerer rejser, herunder ikke mindst udlandsture, har mødt spørgsmålet, om skolen som rejsearrangør så ikke skal være medlem af rejsegarantifonden og betale bidrag til fonden. Det skal skoler normalt ikke.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
06.11.19

Rejsegarantifondens bestyrelse har meldt ud, at loven for pakkerejser og sammensatte rejsearrangementer ikke gælder, når rejserne udbydes/formidles lejlighedsvis og på nonprofit-basis til en begrænset gruppe rejsende. Lovgiver har ved udformningen af loven ønsket at sikre, at fx skoler og sportsklubber kan arrangere lejrskoler eller træningslejre uden at blive omfattet af loven.

Alle tre nævnte kriterier skal være opfyldt: lejlighedsvis, nonprofit-basis og til en begrænset gruppe rejsende. Det vil de næsten undtagelsesfrit være, når der er tale om en lejrskole, studietur eller andre skolerejser, der indgår i skolens undervisningstilbud.

Det er klart, at såfremt en skole selv arrangerer en rejse, så er det også skolen selv, der er ansvarlig for rejsen, herunder forsinkelser og eventuelle leverandørers konkurser (fx et flyselskab). Mange af disse risici kan skolen undgå, hvis rejsen arrangeres af og købes hos en rejsearrangør, der er medlem af rejsegarantifonden.

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent her.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12