Skolens økonomiske beredskab og corona-udgifterne

Det kan være en god idé, at skolens udgifter udløst af den ekstraordinære corona-krise identificeres og opgøres særskilt.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
21.04.20

Skolens økonomiske beredskab og corona-udgifterne

Af hensyn til, at skolens daglige ledelse og bestyrelse kan styre og prioritere skolens økonomiske ressourcer, kan det være en god ide at sikre sig, at udgifter, der er relateret til og udløst af den ekstraordinære situation som følge af COVID-19, kan identificeres og opgøres særskilt.

Udover det umiddelbare hensyn til styring og tilvejebringelse af et godt beslutningsgrundlag for beslutningerne er der også hensynet til at kunne vurdere skolens årsregnskab samt informere forældrekredsen.

Endvidere har Friskolernes Hus bemærket, at nogle kommuner er begyndt at registrere udgifter udløst af corona-krisen. Vi kender ikke motivet – men man kunne jo forestille sig, at det vil få betydning i forbindelse med forhandlinger om kommunernes økonomi. For de frie grundskoler har det naturligvis interesse at vide, hvordan folkeskolens ekstra udgifter i anledning af corona konteres, og hvilken effekt det vil få på tilskuddet til de frie grundskoler.