fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Skolens økonomiske beredskab og corona-udgifterne

Det kan være en god idé, at skolens udgifter udløst af den ekstraordinære corona-krise identificeres og opgøres særskilt.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
21.04.20

Skolens økonomiske beredskab og corona-udgifterne

Af hensyn til, at skolens daglige ledelse og bestyrelse kan styre og prioritere skolens økonomiske ressourcer, kan det være en god ide at sikre sig, at udgifter, der er relateret til og udløst af den ekstraordinære situation som følge af COVID-19, kan identificeres og opgøres særskilt.

Udover det umiddelbare hensyn til styring og tilvejebringelse af et godt beslutningsgrundlag for beslutningerne er der også hensynet til at kunne vurdere skolens årsregnskab samt informere forældrekredsen.

Endvidere har Friskolernes Hus bemærket, at nogle kommuner er begyndt at registrere udgifter udløst af corona-krisen. Vi kender ikke motivet – men man kunne jo forestille sig, at det vil få betydning i forbindelse med forhandlinger om kommunernes økonomi. For de frie grundskoler har det naturligvis interesse at vide, hvordan folkeskolens ekstra udgifter i anledning af corona konteres, og hvilken effekt det vil få på tilskuddet til de frie grundskoler.

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent her.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12