fjern søgeboks

SKOLERNES SERIEFESTIVAL

Festivalen er et gratis tilbud til udskolingsklasser, hvor der er mulighed for at arbejde med film- og seriegenren. Der stilles undervisningsmateriale til rådighed undervejs, og på baggrund af de indsendte scener kåres der afslutningsvis en vinder af årets festival. Læs mere her.
Af: Mie Lund Hansen, Friskolernes Hus
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Kurser & arrangementer , Administration
17.09.21

Skolernes Seriefestival er et undervisningsforløb for udskolingsklasser, hvor formålet er at styrke elevernes faglige kompetencer inden for film- og seriegenren. Festivalen er et samarbejde mellem mediefestivalen THIS, POV - Filmskolen for lærere og elever samt instruktør og serieskaber, Jonas Risvig. Omdrejningspunktet for undervisningsmaterialet og de scener, der skal produceres til den afsluttende konkurrence, er instruktør og serieskaber, Jonas Risvigs ungdomsserie CENTRUM.

Skolernes Seriefestival består af tre dele:

1. Kick-off event i Filmby Aarhus, tirsdag d. 26/10 kl. 09-12

2. Undervisningsforløb i november, hvor skolerne selv tilrettelægger undervisningen ud fra det undervisningsmateriale, som Skolernes Seriefestival stiller til rådighed med hjælp fra POV

3. Konkurrence om at blive vinderen af Skolernes Seriefestival 2021

 

OMFANG & MÅLGRUPPE
Forløbet består af et kick-off event, som man enten kan deltage i fysisk eller ved livestream til klassen. I løbet af november skal man gennemføre 6-8 dansklektioner, hvor man ser det medsendte undervisningsmateriale og laver de tilhørende opgaver. Dette er op til skolerne selv at tilrettelægge i løbet af november. Forløbet afsluttes med den store konkurrence, hvor vi kårer vinderen af Skolernes Seriefestival 2021.

Som optakt til forløbet er det en fordel at have set nogle afsnit af CENTRUM. Afsnittene er korte og ligger tilgængelige på YouTube.

Målgruppen er udskolingseleverne, 7., 8. og 9. klasse.

 

DEADLINE & DATOER
Tilmelding til kick-off sker ved først til mølle og senest fredag d. 1. oktober ved at skrive til chrya(at)aarhus.dk

 

INFO & TILMELDING
Læs mere om Skolernes Seriefestival HER, hvor der også står mere om den afsluttende konkurrence. Eventuelle spørgsmål rettes til Ditte på dibrs(at)aarhus.dk og Christa på chrya(at)aarhus.dk. Deadline for indsendelse til konkurrencen er d. 30. november. Vinderen findes i den første uge af december.

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12