fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Dansk Friskoleforening har fået bevilliget midler til EU aktiviteter

Dansk Friskoleforening har fået bevilliget et mindre beløb af Europa-Nævnet at fremme debat og oplysning om det europæiske samarbejde. Til at udføre aktiviteterne har Dansk Friskoleforening ansat Jakob Clausager Jensen.
Af: Mette Marie Møller, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder , Pædagogik og skoleliv , Kurser og arrangementer
20.12.17

Dansk Friskoleforening har i perioden 2018-2020 fået bevilliget et mindre beløb af Europa-Nævnet (Kulturministeriet) til aktiviteter, der har til formål at fremme debat og oplysning om det europæiske samarbejde. 

Til at udføre aktiviteterne og oplyse om internationale aktiviteter på friskolerne har Dansk Friskoleforening ansat Jakob Clausager Jensen, som også er international konsulent i Efterskoleforeningen.

Bevillingen gælder for følgende aktiviteter:
1. Aktiviteter omhandlende EU og det europæiske fællesskab
Formålet med aktiviteten er at assistere skolerne med at sætte fokus på EU og det europæiske fællesskab gennem emneuger, oplæg, rollespil, workshops og debatter på skolerne for at øge elevernes kendskab til, viden om og forståelse for EU.

Vi ønsker at støtte skolerne i at arrangere egne aktiviteter med fokus på EU og det europæiske fællesskab for derigennem at få en så bred palet af forskellige arrangementer. 
Friskoleforeningen vil løbende gennem de tre år bevillige et beløb på maksimum 5.000 kr. til hvert arrangement. Det drejer sig i 2018 om 10 arrangementer. 
Første deadline for ansøgninger er 1. februar 2018. Ansøgninger sendes til jcj(at)friskoler.dk.

2.Online samarbejde med europæiske jævnaldrende
Formålet med aktiviteterne er at eleverne skal få en forståelse for at udfordringerne i Europa er fælles. Eleverne vil med aktiviteten finde ud af at de kan være mere enige med unge fra andre europæiske lande end med klassekammeraterne og dermed en forståelse for en europæisk identitet. 
Målet er yderligere at både elever i indskolingen såvel som elever i udskolingen skal have samarbejde med jævnaldrende europæere. 

Vi ønsker at assistere friskolerne med at igangsætte online samarbejde med jævnaldrende europæiske unge via diverse platforme (Facebook, eTwinning, e-mails, blogs mm.). 

3.EU og Europa undervisning
Formålet er at assistere skolerne med at sætte fokus på EU og det europæiske fællesskab gennem rollespil, workshops og debatter på skolerne for at øge elevernes kendskab til, viden om og forståelse for det europæiske samarbejde. 

For at understøtte skolernes undervisning omhandlende EU og det Europæisk fællesskab vil Dansk Friskoleforening i samarbejde med voreseuropa.dk, Europabevægelsen, Nyt Europa, Oplysningsforbundet DEO m.fl. sætte fokus på EU og Europa i undervisningen.
Man kan høre mere om aktiviteterne i salonen for internationale aktiviteter på Landsmødet den 5.-6. maj 2018. For yderligere information kontakt Jakob Clausager Jensen på jcj(at)friskoler.dk.

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12