fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Information om Forberedende Grunduddannelse

Undervisningsministeriet - STUK - har udsendt to nye pjecer, som informerer om den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU), som starter den 1. august 2019.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
05.02.19

FGU henvender sig til unge under 25 år, der ikke har gennemført eller er i gang med en ungdomsuddannelse, og som heller ikke er i beskæftigelse.

Selvom friskolen således ikke har unge i målgruppen, kan det være relevant for skolens ledelse og eventuelle vejledere at kende lidt til FGU.

Formålet med pjecerne er at give de unge, deres forældre og medarbejdere i kommuner og skoler en viden, der kan bruges til at vurdere, om de unge er i målgruppen for FGU. Pjecerne introducerer og vejleder om uddannelsens formål, opbygning og den unges videre muligheder.

Pjecen, ”Rundt om den forberedende grunduddannelse”, henvender sig til kommunale medarbejdere, som er i kontakt med målgruppen. Pjecen kan også bruges som opslagsværk.

Pjecen, ”Din vej til uddannelse og job – forberedende grunduddannelse”, er målrettet unge, der overvejer FGU, og deres forældre. I pjecen er der svar på, hvad FGU er, hvad der er særligt ved FGU, hvad man som elev kan bruge en FGU til, og hvordan man kommer ind på uddannelsen. Der er også eksempler på tre unges vej til FGU.

Pjecerne kan hentes til download:

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12