fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Ny bekendtgørelse om dagtilbudsloven

Loftet over driftsgarantien nedsættes som varslet fra den 1. januar 2019, og der kan dispenseres fra reglerne om 30% børn fra udsatte boligområder.
Af: Ole Carl Petersen, Friskolernes Hus
Kategori Pædagogik og skoleliv , Administrative nyheder
09.01.19

Kort før jul blev den nye bekendtgørelse om dagtilbudsloven udstedt. Det betyder blandt andet, at loftet over driftsgarantien bliver nedsat som varslet fra 1. januar 2019. Driftsgarantien er den garanti, som private daginstitutioner skal stille over for kommunen for at sikre, at der kan ske pasning efter en eventuel konkurs.

Loftet nedsættes som varslet til en halv måned plus antal måneder, man får forudbetalt tilskud. Også etablerede institutioner kan få nedsat deres garanti. Dermed kan en friskole med dagtilbud, der pt. får forudbetalt tilskud, og som har likviditet til det, med fordel overveje, om man skal meddele kommunen, at man fremover ikke længere skal have tilskud forud. Dermed bør kommunen nedsætte kravet om driftstilskud til ½ måned.

Læs yderligere herom i § 20.

Dispensation fra reglerne om 30 % børn fra udsatte boligområder
Af den nye bekendtgørelse fremgår det endvidere, at der kan søges dispensation fra reglerne om 30% børn fra udsatte boligområder ('bedre fordeling'). Som sådan er det kommunen, der skal søge om dispensationen hos Børne- og Socialministeriet, der giver dispensationen ud fra en konkret og skønsmæssig vurdering af, om en række kriterier er opfyldt.

Selve reglen om maksimalt 30% børn fra udsatte områder træder i kraft pr. 1. januar 2020. Det betyder dermed, at man som dagtilbud har et år til at få indhentet en dispensation. Friskolernes Hus anbefaler, at man snarest muligt går i gang med at søge om dispensation.

Friskolernes Hus står naturligvis til rådighed, hvis man som friskole/dagtilbud har brug for dialog med kommunen.

Læs yderligere herom i § 45.

Den netop udstedte bekendtgørelse kan findes HER. 

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12