fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

TjekDet: Fake news - eller des- og misinformation

Vil du arbejde med digital dannelse, dykke ned forskningen omkring det eller sætte fokus på såkaldte fake news i undervisningen, så tilbyder faktatjekmediet TjekDet en portal med viden og materialer samlet ét sted.
Af: Ole Carl Petersen, Friskolernes Hus
Kategori Pædagogik og skoleliv , Administrative nyheder
28.04.21

Der tales meget om begrebet fake news, men måske er det mere retvisende at tale om des- og misinformation. Digital dannelse er et andet og meget væsentligt begreb.

TjekDet har længe arbejdet med at faktatjekke påstande og informationer i den offentlige debat, men nu udvider de med en portal, som består af to ting: 

  1. En brugervenlig videnbank målrettet undervisere og uddannelsesinstitutioner, der viser vejen til masser af materiale om misinformation, desinformation og hadtale på nettet 
  2. En videnbank, der giver et overblik over analyser, statistikker og den forskning, der i de seneste år er publiceret af danske organisationer og universiteter inden for de samme emner.

 

Gå direkte til TjekDet HER for mere information samt adgang til portalen.

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12