fjern søgeboks

“TRIVSEL” er temaet i Magasinet nr. 32

Magasinet sætter denne gang fokus på elevernes trivsel. Ifølge den nationale trivselsmåling er de fleste glade for at gå i skole, men trivslen falder med årene i takt med, at de faglige krav strammer til. Læs også om friskoler, der vælger at have samlæste klasser, fordyb dig i en ny håndfuld elevklummer og tag med på besøg på balletskolen i Holstebro - blandt meget andet.
Af: Mie Lund Hansen, Friskolernes Hus
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Administration , Magasinet Friskolen
08.02.22

Magasinet Friskolen stiller i dette TEMA skarpt på "TRIVSEL". Ifølge den nationale trivselsmåling, så er de fleste danske skolelever er glade for at gå i skole. Men målingen viser også, at trivslen falder med årene i takt med at de faglige krav strammer til. I Magasinet denne gang kan du møde to skoleledere, der arbejder forskelligt med elevernes trivsel, ligesom vi har talt med eleverne selv. For hvordan går de egentlig og har det? 

LÆS OGSÅ om friskoler, der vælger at have samlæste klasser. Vi har besøgt tre friskoler og talt med dem om fordele og ulemper. Meldingen er overordnet set, at det i sagens natur kræver konstant undervisningsdifferenting, men at de fungerer ligeså godt både fagligt og socialt som opdelte klassetrin. Find artiklen "STÆRKT FÆLLESSKAB FAGLIGE FORDELE." 

FORDYB DIG i en ny håndfuld ELEVKLUMMER, hvor elever fra vores medlemsskoler på tærsklen til 2022 fortæller, hvad de drømmer om for det nye år. 

Læs også tidligere Zetland-journalist Sara Alforts klumme “FORTÆL BØRNENE OM DIN TVIVL OG DINE KULDSEJLEDE PLANER” og fordyb dig i fotoserien "OM SKOLEKREDSEN". På Tandslet Friskole har de ikke kun en forældrekreds. De har også en skolekreds fuld af frivillige, der brænder for friskolen.  

Du har formentlig hørt om Grundtvig og Kold, men KENDER DU JULIE HEINS? Læs næste afsnit i artikelserien om FRISKOLEBEVÆGELSENS STÆRKE KVINDER.

VI ANBEFALER desuden portrætterne af Jeppe Søe og Klara Eisenhardt, som begge er forhenværende friskoleelever. I "FRISKOLEN ER EN DEL AF MIG" fortæller de, hvordan deres friskoletid har sat spor i dem.

Ovenstående er bare noget af det, der har fundet vej til Magasinet Friskolen nr. 32. Hvis du ikke sidder med en fysisk udgave af magasinet, så husk at du kan læse og dele alle historier gratis på www.magasinetfriskolen.dk

God læselyst!


HUSK AT DOWNLOADE MAGASINETS APP!
APP'en kan downloades her:
iPhone/iPad
Android- Smartphone/tablet
Computer

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12