fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Undervisningsmateriale fra Medierådet om digitale fællesskaber

Medierådet og Red Barnet har i samarbejde med et panel af unge udviklet et undervisningsmateriale om digitale fællesskaber til brug i udskolingen.
Af: Mette Marie Møller, Friskolernes Hus
Kategori Pædagogik og skoleliv
07.04.21

Ungepanelet arbejder med unges onlineliv
Ungepanelet består af syv unge i alderen 14-15 år fra forskellige skoler på tværs af Danmark. I halvandet år har de arbejdet med unges onlineliv, set fra de unges synspunkt.

Undervisningsmateriale til brug i især danskundervisningen
Som underviser kan du med dette undervisningsmateriale klæde dine elever på til at genkende og forstå dynamikkerne i digitale fællesskaber.

Materialet ruster de unge til at bidrage til sunde digitale fællesskaber og hjælper dem til at kunne reagere og bede om hjælp, hvis de oplever, at fællesskaberne er usunde.

Selve materialet består af en lærervejledning, et debatindlæg og en elevopgave, og er udviklet til brug i danskundervisningen, men kan også bruges i anden sammenhæng. Undervisningsmaterialet kan afvikles over tre lektioner.

Mere viden: Rapporter og undersøgelser om børn og unges digitale liv og dannelse
Med Medierådets nye vidensamling har du adgang til undersøgelser og rapporter om digital dannelse sociale medier, gaming, trivsel, fællesskaber, ansvar, hverdagsliv, forældrerollen, køn, vaner, daginstitutionen, skolen og meget andet.

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12