fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Unges kritiske medieforståelse og dataetik skal understøttes bedre

Medierådet har indgået samarbejde med projektet ‘Algoritmer, Data og Demokrati’ for at sikre, at demokratiet bliver styrket - fremfor forringet - i forbindelse med den digitale udvikling.
Af: Ole Carl Petersen, Friskolernes Hus
Kategori Pædagogik og skoleliv , Administrative nyheder
14.10.21

Flere og flere beslutninger og dannelser af holdninger sker via algoritmer og data. Når vi søger efter viden på internettet og ‘liker’ opslag på sociale medier, så bruges dataen efterfølgende til at målrette yderligere informationer og reklamer til os. Dermed bliver det svært for mange, at gennemskue det egentlige grundlag for de beslutninger de tager. Og det er en demokratisk udfordring.

Hvis vi ønsker, at den unge generation skal være med til at forme fremtidens digitale samfund, så bør vi understøtte deres kritiske medieforståelse og dataetik bedre, end vi gør i dag. Det mener Stine Liv Johansen, formand for Medierådet for børn og unge.

Projektet ‘Algoritmer, Data og Demokrati’ (ADD-projektet) har som ambition at være med til den demokratiske udfordring beskrevet ovenfor, så demokratiet i stedet bliver styrket af den digitale udvikling. Medierådet har indgået et samarbejde med projektet ADD, og via nedenstående link kan du læse formand for Medierådet for Børn og Unge Stine Liv Johansens indlæg ”Lyt til de unge om digital etik.”

LÆS DEBATINDLÆGET HER.

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12