fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

VIGTIGT: SKOLER LUKKER NED I 14 DAGE

Senest mandag den 16. marts skal skoler og daginstitutioner lukke ned i foreløbigt 14 dage.
Af: Maren Skotte
Kategori Presse og politik , Administrative nyheder
11.03.20

11. marts 2020 

Statsminister Mette Frederiksen har på et pressemøde onsdag den 11. marts 2020 kl 20.30 annonceret, at myndighederne nu lukker al nødvendig aktivitet på skoler, daginstitutioner og uddannelsesinstitutioner ned. Dette skyldes den hurtige spredning af COVID-19.

Anbefalingen er, at børn om muligt passes hjemme allerede fra i morgen torsdag den 12. marts, og at alle skoler senest fra på mandag den 16. marts alle er lukkede i foreløbigt 14 dage. Inden på mandag er det myndighedernes opgave i samarbejde med kommunerne at oprette ordninger for såkaldt »nødpasning« for de forældre, der varetager opgaver, som kræver, at de skal på arbejde. 

I FRISKOLERNE anbefaler vi, at medlemsskolerne selv tager initiativ til at iværksætte nødberedskab for de elever, man har indskrevet og derfor har ansvaret for.

Samtidigt anbefales det fra myndighederne, at man ikke gennemfører arrangementer med over 100 deltagere. Denne anbefaling kan blive til påbud, såsnart relevant lovgivning er på plads.

Statsminister Mette Frederiksen appellerede alle borgere til at efterleve de nye retningslinjer, tage smitten alvorligt og i øvrigt udvise tålmodighed. Hun understregede samtidigt, at situationen er ny for alle, og at myndighederne ikke vil kunne svare på alle de spørgsmål, som nødvendigvis vil rejse sig nu.

Sundhedsminister Magnus Heunicke påpegede ved pressemødet, at Danmark er i en sundhedskrise.

Læs brev fra Dansk Friskoleforening med ovenstående opdatering (pdf)

Find flere informationer om COVID-19 og skolens forholdsregler i den forbindelse. 

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12