fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Virtuelle kolleger, det gode samarbejde og mental sundhed

Corona-nedlukningen - og nu genåbningens faser - har fra den ene dag til den anden givet os nye måder at arbejde på. I denne forbindelse kan der både være gevinster og vigtige opmærksomhedspunkter, som bør drøftes løbende i arbejdsmiljøgruppen.
Af: Ole Carl Petersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
05.05.20

Det er blevet ganske almindeligt, at man rundt omkring på landets friskoler nu holder medarbejder-møder virtuelt. Uanset hvor meget en fase to af genåbningen bliver, vil dette også fortsat være tilfældet i den nærmeste fremtid. Generelt ser man måske også fordele ved sådanne møder i fremtiden – Corona-tider eller ej.

Der kan både være gevinster og vigtige opmærksomhedspunkter, når ledere og medarbejdere er på afstand, og kontakten og samarbejdet er virtuelt. BFA (Branche, Fællesskab, Arbejdsmiljø) har udarbejdet materiale om emnet, og efterfølgende kan man læse nogle opmærksomhedspunker om emnet, som kan drøftes i arbejdsmiljøgruppen.

Find materialet fra BFA HER.

 

Gode arbejdsrutiner i forbindelse med hjemmearbejde…

Arbejdstilsynet har udarbejdet en række forslag til, hvordan arbejdsgivere og medarbejdere kan forholde sig under corona-krisen, hvor mange må arbejde hjemme. Forslag og vejledning kan læses HER.

 

Pas på den mentale sundhed

De vante rutiner har som nævnt nu i et stykke tid været brudt, og vi har prøvet at indrette vores arbejdsdag/hverdag i forhold til at skulle holde os hver for sig. Det betyder helt klart noget for os som mennesker/kolleger. Er det alle kolleger, der har lige nemt ved at indstille sig på den nye hverdag? Måske er der nogle af kollegerne, der har brug for et ekstra opkald og støtte – også i forhold til de nye arbejdsrutiner. Arbejdstilsynet har også i forhold til den mentale sundhed udarbejdet en række forslag, som man med fordel kan følge.

Forslagene kan læses HER.

 

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12