Skolebrev 13.01.21

Skolebrev 13. januar 2021

Kære medlemsskoler, skoleledere og bestyrelsesformænd

I er sikkert allerede bekendt med, at regeringen har forlænget de gældende retningslinjer frem til 7. februar 2021. Sådan må det være i en ganske alvorlig situation, og vi – forældre og alle ansatte - kan derfor kun grave endnu mere tålmodighed og vilje frem til at klare de kommende uger, og som også meget nemt kan blive forlænget ud over 7. februar.

For skolen gælder,

• at de gældende retningslinjer forlænges
  • at der er nødundervisning, hvorfor I kan tilrettelægge skolehverdagen så det passer bedst til elevernes formåen og udholdenhed
  • at nødundervisning betyder, at I ikke skal følge fagrækken og må prioritere blandt fagene
  • at sårbare og udfordrede elever fortsat må komme i skole
  • at der kan etableres nødpasning

For dagtilbud gælder,

• at de fortsat er åbne
  • at forældre opfordres til at holde deres børn hjemme
  • at dagligdagen skal organiseres i mindre faste grupper
  • at det er nødvendigt at dimensionere antal voksne til antal børn
  • at der kan overgås til nødbekendtgørelsen, hvis situationen kalder på det

Retningslinjerne findes på www.uvm.dk og på www.friskolerne.dk

Jeg forudser, at medierne i den kommende tid vil være optaget af temaet om fagligt og socialt efterslæb hos eleverne. Men det må ikke blive en italesættelse, der belaster børn og unge, og forfølger denne årgang i fremtiden. Derfor også en opfordring til jer om at afstemme forventningerne om fjernundervisning med forældrene, og at I finder den rette balance mellem skolearbejdet og kunsten at bevare lysten til at gå i skole.

Ministeren, politikere og ministeriets ansatte arbejder intenst med at afklare alle forhold. Jeg forventer, at der snarest afklares forskellige forhold for resten af skoleåret – herunder afvikling af afgangseksamen, optagelse på ungdomsuddannelse mv. Her vil skoleforeninger, organisationer og andre bliver inddraget, og jeg vil søge indflydelse på disse forhold.

Jeg holder jer fortsat opdateret med de løbende informationer.

Kontakt medarbejderne i Friskolernes Hus, hvis der er brug for mere.

Peter Bendix Pedersen

TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent her.