Skolebrev 30.12.20

Skolebrev 30. december 2021

Kære medlemsskoler, skoleledere, bestyrelsesformænd

Glædelig Jul!

Ved aftenens pressemøde vedrørende den aktuelle situation omkring Covid-19, blev det klart, at de skærpede restriktionerne fra 16. december forlænges til og med den 17. januar 2021. Dermed fortsætter den reelle nedlukning af Danmark yderligere 14 dage ind i det nye år.

Det betyder:

• Dagtilbud ved friskole er fortsat åbne. Sundhedsmyndighederne finder ikke anledning til at lukke dagtilbud. Det fremhæves, at der fortsat skal være fokus på et højt rengøringsniveau, ligesom normeringen af antal voksne i forhold til antal børn tilpasses, så det er muligt at skabe en hverdag med god afstand. Der opfordres samtidig til, at forældre, der har mulighed for at holde børnene hjemme, gør det.
  • Grundskoler er lukkede. Dette gælder alle elever på alle årgange. Dermed gøres nødundervisning gældende, og der skal ske fjernundervisning af alle elever.
  • SFO og Klubtilbud er ligeledes lukkede. Der skal dog tilbydes nødpasning for de elever, der er særligt sårbare eller elever, hvis forældre ikke har mulighed for at arbejde hjemme eller er ansat i sundheds-job.
  • Sårbare og udsatte elever må møde i skolen, og det er fortsat skolens forpligtigelse at tilbyde undervisning med fremmøde for disse elever. Undervisningen kan ske særskilt eller ved sammen med læreren deltage i fjernundervisningen, hvis denne afvikles på skolen.

Jeg vil opfordre jer til at finde gode og pragmatiske løsninger for at komme godt igennem de første uger af det nye år. Det er i første omgang vigtigt at få et overblik over, hvilke elever, der har brug for pasning og fremmøde til undervisning på skolen.

Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har tilkendegivet, at der hurtigt vil blive offentliggjort yderligere informationer på www.uvm.dk, ligesom ”spørgsmål og svar” vil blive opdateret løbende.

Det aktuelle smittetryk gør det således nødvendigt at forlænge nedlukningen. Lad os håbe, at vi allerede i den første uge af det nye år kan få pejlinger på forventningerne til den fortsatte udvikling af smittetrykket.

Jeg kan træffes her på mail om nødvendigt. Mandag den 4. januar 2021 er medarbejderne igen på plads i Friskolernes Hus og klar ved telefonerne.

Peter Bendix Pedersen

TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent her.