fjern søgeboks
Frihed til forskellighed

Landsmøde 2018

Årets fællesmøde for alle

Er du lærer, skoleleder, pædagog, pedel eller skolekredsmedlem? Så kom til Dansk Friskoleforenings landsmøde og vær med til at dyrke og styrke friskolefællesskabet. Vi lover, at du vender hjem med stimuli til hjerne, hjerte og lattermuskler. 

Tilmelding til Landsmøde 2018 pil

Program for landsmøde 2018

Lørdag den 5. maj

 • 09.30 - 10.00: Ankomst og kaffe
 • 10.00 - 10.15: Velkomst ved formand Peter Bendix Pedersen
 • 10.15 - 11.00: Den der råber lyver - foredrag ved prisvindende journalist og forfatter Lea Korsgaard
 • 11.00 - 12.45: 7 saloner med oplæg og debat:
 • Generation verdensmål på skoleskemaet

  Generation Verdensmål på skoleskemaet

  Verdens Bedste Nyheder er et uafhængigt medie, der laver konstruktiv journalistik og kampagner med udgangspunkt i FN's 17 Verdensmål.

  Verdens Bedste Nyheder står bag Verdenstimen.dk, der samler det bedste undervisnings­materiale om verden og FNs Verdensmål, og giver lærere i grundskolen og på ungdomsuddannelser mulighed for at give deres undervisning globalt perspektiv.

  Workshoppen tager udgangspunkt i Verdensmålene, og hvorfor børn og unge er vigtige forandringsagenter for at nå målene. Kom og hør, hvordan målene kan gøres relevante og spændende for målgrupper i alle aldre.

  Workshopledere: Clara Halvorsen og Karoline Rahbæk

 • Europæisk og globalt samarbejde - hvordan?

  Europæisk og globalt samarbejde – hvordan?

  Vi ønsker med salonen at sætte fokus på, hvordan man på alle klassetrin kan arbejde med europæisk og globalt samarbejde som en del af elevernes dagligdag, undervisning og rejser.

  Friskolerne har et stort potentiale i forhold til europæisk og globalt samarbejde som en del af skolens dagligdag, og da der er en lang række organisationer, som tilbyder et utal af muligheder i forhold til undervisningstilbud på skolen, online materialer, workshops, efteruddannelsesaktiviteter mm. ønsker vi at assistere skolerne med at synliggøre de mange muligheder.

  Der er fokus på, at deltagerne får værktøjer til at kunne starte med det samme med internationale aktiviteter. Vi vil konkret se på, hvordan man kan arbejde med:

  • internationalt samarbejde i undervisningen - finde samarbejdspartnere, eTwinning portalen, online samarbejde, undervisningsmaterialer og workshops med fokus på Europa
  • den internationale stemning på skolen – elever og gæstelærere fra Europa og volontører fra hele verden
  • diverse uddannelsesprogrammer med mulighed for at søge økonomisk støtte: Nordplus, Erasmus+, Danida mm.
  • Rejser med fokus på interkulturel dannelse - udvekslinger, besøg, rejser

  Workshopleder: Jakob Clausager Jensen, international konsulent i Friskolernes Hus 

   

   

 • Spildtid eller spil-tid?

  92 pct. af alle børn og unge i Danmark spiller computer hver dag, og det kan virke, som om børn i dag hellere vil chatte med deres venner end at se dem i virkeligheden, og det kan se ud, som om fange-og gemmelege er skiftet ud med geværer og bomber i en virtuel verden.

  Men hvad sker der egentlig der bag skærmen? Lærer vores børn noget? Kan vi lære noget af børnenes spil-tid? Kan skolen?

  Kom og få inspiration og ny viden om, hvad spil kan gøre for vores børn og vores skoler!

  • Hvad er det egentlig, børnene spiller?
  • Findes der pige- og drengespil?
  • Bliver børn dumme af at spille?
  • Hvordan kan du hjælpe børnene med at vælge gode spil?
  • Hvordan kan du som forælder eller professionel støtte børns digitale dannelse?
  • Hvad kan spil bruges til i skolen?

  Workshopleder: Tore Neergaard Kjellow. Tore er stifter og ejer af firmaet Skolen i Spil, der holder foredrag, kurser og workshops om spil og gamification. Han er uddannet pædagog, med en baggrund indenfor IT. Siden år 2000 har han arbejdet med spil og læring, og er nu en af landets førende

  eksperter på området. Tore er erfaren foredragsholder, og har bl.a. talt på New York University, Den internationale spilfestival Counterplay, Danmarks læringsfestival, Danmarks største spilfestival Game Scope og LEGO Education IDEA Workshop.

 • Fortælling - tips og tricks

  Fortælling er et håndværk, som kan læres, så start her - eller få nye ideer med hjem. Du får tips og metoder af en øvet fortæller, der fylder inspiration og værktøjer i jeres fortæller-rygsæk.

  Fokus vil ligge på at bruge kroppen som virkemiddel, fange en histories stemning og rytme og at holde styr på historiens geografi og karakterer. Vi arbejder ud fra kendte historier, hvorfra elementer kan overføres til andre fortællinger og historier.

  Workshopleder: Fortæller og børnekulturkonsulent Astrid Guldhammer, som i mange år har turneret med fortællinger for store og små. Astrid har også lang erfaring med at undervise i fortælling og teater på højskoler, læreruddannelser og foreningskurser. Hun er del af lærerteamet på PD i Anvendt Scenekunst på Den frie Lærerskole i Ollerup.

 • Hvad kommer før demokrati?

  En fysisk workshop, hvor vi udfordrer forudsætningerne for at kunne indgå i et demokrati:

  • At bruge tid på den anden
  • At kunne sige, lytte og gøre
  • At kunne læse den andens intentioner
  • I perioder gøre det samme som en anden, selv om man ikke er helt enig

  Workshoppen er fysisk aktiv og fuld af leg - og vil sætte spørgsmålstegn ved, om vi kan forvente demokratisk deltagelse og involvering - hvis forudsætningerne er utrænede. Kan man træne forudsætningerne for dette?

  Workshoppen er bygget på aktiviteter inden for bevægelseskommunikation, ensembletræning og inspireret af kropspsykologisk/kropsfænomenologisk teori.

  Workshopleder: Morten Andersson er skoleleder på Ryslinge Friskole. 

 • At danne til demokratiet - om friskoler og pædagogisk frihed

  At danne til demokratiet – om friskoler og pædagogisk frihed

  Salonen tager udgangspunkt i resultaterne fra en nyligt afsluttet kvalitativ undersøgelse af frie skolers friheder, og stiller skarpt på, hvordan friskolernes pædagogiske frihed kommer til syne i praksis.

  Det vil sige, at vi stiller et principielt spørgsmål til friskolernes praksis: hvad bruger friskoler friheden til, og hvordan løfter friskolerne forpligtelsen til at styrke og udvikle elevernes demokratiske dannelse? Fælleshed i forskellighed.

  Det har været en præmis for undersøgelsen og er det også for diskussionen, at hver enkelt friskole er helt sin egen med en specifik og unik vifte af pædagogiske, ideologiske, værdimæssige og religiøse livsanskuelser.

  Med den erkendelse går vi på jagt efter sammenhænge og fællesnævnere i friskolernes forskelligartede pædagogikker og praksisser, når Sune Jon Hansen og Josefine Weng udfolder og udfordrer undersøgelsens hovedpointer og de spørgsmål, de giver anledning til. Formålet er at åbne for en diskussion af, hvordan vi kan forstå friskolerne som et (alternativt) værdifællesskab spændt ud mellem frihed, demokrati og dannelse?

  Workshopledere: Sune Jon Hansen, pædagogisk konsulent i Friskolernes Hus (cand mag og Ph.d. i Pædagogik) og Josephine Weng, faglig konsulent i Friskolernes Hus (cand. mag i pædagogik).

 • Hvordan kan skolen bidrage til at give en bedre verden videre til næste generation?

  Hvordan kan skolen bidrage til at give en bedre verden videre til næste generation?

  Denne salon er sat op som en cafe, hvor alle kan bidrage, komme til orde og sammen blive klogere.

  Over-spørgsmålet er: Hvordan kan skolen bidrage til at give en bedre verden videre til næste generation?

  Facit er ikke givet på forhånd, og svarene er helt afhængige af deltagernes bidrag. 

  Salonen anvender 7 designprincipper fra mødeformatet »World Café«, der engagerer folk i samtaler med ægte relevans, og tilbyder en effektiv modgift mod en fragmenteret verden med hurtige informationer. World cafe beror på, at deltagerne både ønsker at bidrage med aktiv lytning og aktive drøftelser.

  I denne salon er det derfor op til dig, om spørgsmålet kommer til at handle om bæredygtighed, ledelse, læring, dannelse, globalt udsyn, medmenneskelighed eller noget helt andet. 

   

 • 12.45 - 13.45: Frokost
 • 13.45 - 17.00: Generalforsamling
 • 19.00: Middag og fest - musik ved festorkestret »Personalet«, der spiller sange fra musikhistoriens gyldne øjeblikke. De 4 erfarne musikere spiller op til dans efter middagen. 

Søndag den 6. maj

 • 07.00 - 09.00: Morgenbuffet
 • 09.00 - 09.45: Fortælling: Dansen på kanten af livet. Fortælleren Kasper Sørensen fortæller om de 4 ting, der er værd at fortælle historier om: liv, død, sex og kærlighed. Det hele akkompagneres af Per Worm på guitar.
 • 10.00 - 11.00: Verdensmål og bæredygtighed i fremtidens skole. Foredrag ved professor emeritus Steen Hildebrandt. Om bæredygtighed som en del af den fremtidige dannelse. Om at se verdens som en verden, hvor alt er forbundet. I det nære såvel som i det helt store er der behov for nye begreber om og forståelser af verden. Det skal fremtidens skoler bidrage til. Skolen skal bidrage med viden om og eksempler på bæredygtig praksis, bidrage med viden om FN's 17 verdensmål og med viden om og forståelse af den nye epoke, den antropocæne epoke, menneskets epoke.
 • 11.00: Tak for i år, sandwich og afrejseTilmelding til Landsmøde 2018 pil

Tidspunkt
5. - 6. maj 2018

Tilmeldingsfrist
den 15. marts. 

Pris for deltagelse
lørdag og søndag: 1.140 kr.
Lørdag: 860 kr.

Overnatning 
Enkeltværelse: Fra 750 kr.
Dobbeltværelse: Fra 550 kr. pr. person
3-sengs værelse: 415 kr. pr. person

Overnatning sker på Comwell Kolding og 4 andre hoteller - efter først-til-mølle-princippet

Program (pdf)

Tilmelding

Præsentation af kandidater ved styrelsesvalget 2018

info
Kontakt
Birgitte Bahlke Gram, Friskolernes Hus, birgitte@friskoler.dk
62613013

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12