fjern søgeboks

Samarbejdssporets opsamling af fælles viden

I de nye arbejdstidsreglers §5 stk. 5 er der stillet krav om, at skolens ledelse udarbejder en skriftlig opsamling på 'fælles viden'. Men hvad indeholder opsamlingen af den fælles viden? Læs mere her.

Af: Tove Dohn & Michael Buch Kristensen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder

13.10.22

 

 

Forud for vedtagelse af skolens budget for det kommende finansår, er der i de nye arbejdstidsreglers §5 stk. 5 stillet krav om, at skolens ledelse udarbejder en skriftlig opsamling om ”fælles viden”.

Den fælles viden er en opsamling på:

  • Hvordan skolen arbejder med skolens målsætninger. 
  • Erfaringer der kan have betydning for ledelsens prioritering af lærernes arbejdstid og de opgaver, som lærerne skal varetage i den kommende normperiode.
  • Erfaringer med arbejdet med principper for tilstedeværelse, mødeaktivitet og balance mellem den enkelte lærers selvtilrettelæggelse af arbejdstiden og det fælles kollegiale samarbejde. 

Er der på skolen valgt en TR, så inddrages TR i udarbejdelsen med henblik på at kvalificere opsamlingen, inden den færdiggøres af ledelsen.

Den opsamlede fælles viden skal skolen bruge i det fortsatte arbejde med samarbejdsporet for at sikre transparens i planlægningen af lærernes arbejdstid og for at sikre, at der er taget højde for evt. økonomiske konsekvenser deraf i skolens budget.

Samarbejdsporet blev indført d. 1. januar 2022 og er derfor et ret nyt spor at arbejde med. Samarbejdssporet er et spor, der hele tiden er i bevægelse.

 

Nedenfor er vist samarbejdssporets 7 trin.

Snart begynder arbejdet/årshjulet påny med henblik på skoleåret 2023/2024. Derfor kan skolen allerede nu begynde at tænke ind i en proces, hvor nye drøftelser af skolens målsætninger, prioriteringer, skoleplan samt principper for mødeaktivitet mv. skal gennemgås og afsluttes med et samarbejdsmøde. Opsamlingen af ”den fælles viden” forpligter skolen til at opsamle de erfaringer der gøres med samarbejdssporet i praksis, for derigennem at understøtte og kvalificere den efterfølgende proces omkring samarbejdssporet.

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12