Konsulenterne guider ONLINE

Mød konsulenterne fra Friskolernes Hus i Konsulenterne guider ONLINE

I kortere online videoer gennemgår konsulenter fra Friskolernes Hus på skift aktuelle emner og enkelte områder, forbundet med administrationen og driften af en fri grundskole.

Videoformatet 'Konsulenterne guider ONLINE' vil blive udgivet med uregelmæssige mellemrum, og vil kunne findes på siden her.

Skoleårets planlægning 2020 - Webinar afholdt den 18.-20. maj 2020

Denne række instruktionsvideoer er fra FRISKOLERNEs webinar om Skoleårets planlægning, der blev afholdt den 18.-20. maj 2020.

I videoerne gennemgår Tove Dohn, konsulent i Friskolernes Hus blandt andet:

• Skoleårskalenderen for skoleåret 2020/2021
  • Særlige dage/feriedage/pædagogiske dage
  • Afspadsering/weekendarbejde
  • Lejrskole, emneuger
  • Hele og del-normperioder, ulempegodtgørelse med mere

Videoerne er en hjælp til planlægning af både lærere og børnehaveklasselederes samt det pædagogiske og teknisk-administrative personales arbejdstid mv.

Har du spørgsmål til planlægning af arbejdstid eller udregning af løn under ferie, er du som altid velkommen til at kontakte Friskolernes Hus.

Videoerne er målrettet hhv. lærere/børnehaveklasseledere og pædagogisk samt teknisk-administrativt personale. Se nedenfor.

Lærere og børnehaveklasseledere:↓
Pædagoger og teknisk-administrativt personale:↓

LØN UNDER FERIE 2020: UDREGNING AF LØN UNDER FERIE 2020 - DET FORKORTEDE FERIEÅR

I denne instruktionsvideo gennemgår Tove Dohn, konsulent i Friskolernes Hus, hvordan der beregnes løn under ferien i det forkortede ferieår 1. maj 2020 – 30. september 2020, samt hvordan der afregnes ferie og særlige feriedage.

Videoen er en hjælp til udregning af løn under den kommende ferieperiode, og suppleres med en vejledning om ferie i det forkortede ferieår 1. maj -30. september 2020.

Har du spørgsmål til udregning af løn under ferie, er du som altid velkommen til at kontakte Friskolernes Hus.

DEN NYE FERIELOV: Ny ferielov/samtidighedsferie den 1. september 2020

I denne korte video gennemgår konsulent Tove Dohn fra Friskolernes Hus hovedtrækkene i den nye ferielov, der træder i kraft fra 1. september 2020.

Se med her, hvilke ændringer der er efter d. 1. september 2020.

Har du spørgmål til ferieloven og arbejdstidsplanlægning, så kontakt Friskolernes Hus.

Hent slides som pdf pil

Se videoen her (varighed: 15:10)

DEN NYE FERIELOV: Overgangsåret den 1. september 2019 – den 31. august 2020

I denne korte video gennemgår konsulent Tove Dohn fra Friskolernes Hus den del af den nye ferielov, der omhandler overgangsåret 2019-2020; hvordan håndteres overgangsåret, hvor alle de optjente feriemidler skal indefryses i Lønmodtagernes Feriefond?

Hent slides som pdf pil

Se videoen her (varighed: 16:34)

DEN NYE FERIELOV: Det forkortede ferieopsparingsår – Perioden den 1. januar 2019 – den 31. august 2019

I denne korte video gennemgår konsulent Tove Dohn fra Friskolernes Hus den del af den nye ferielov, der omhandler det forkortede ferieopsparingsår og betydningen for arbejdstiden.

OBS: Der er en fejl i et enkelt slide i videoen: Hent de korrekte slides her eller nedenfor.
Det drejer sig om det slide, der omhandler 'Ansat afvikler ferie efter de generelle regler'.

Hent slides som pdf pil

Se videoen her (varighed: 15:42)

DEN NYE FERIELOV: Info til de ansatte

I denne korte video gennemgår konsulent Tove Dohn fra Friskolernes Hus en guide til, hvad der kan være godt at informere sine ansatte omkring i forbindelse med den nye ferielov, overgangsåret og det forkortede ferieopsparingsår.

Hent slides som pdf pil

Se videoen her (varighed: 5:35)

BUPL-overenskomst: Pædagogisk Personale

I denne korte video gennemgås ændringerne i 3BUPL-overenskomsten for

• Pædagogisk personale

Konsulenterne Michael Buch Kristensen og Peter Højgaard Pedersen, begge i Friskolernes Hus, guider dig gennem ændringerne i BUPL-overenskomsten.

Har du spørgmål til indholdet, eller OK18, så kontakt Friskolernes Hus.

Hent slides som pdf pil

Se videoen her (varighed: 10:11)

3F-overenskomst: Teknisk administrative medarbejdere

I denne korte video gennemgås ændringerne i 3F-overenskomsten for

• Teknisk administrative medarbejdere

Konsulenterne Michael Buch Kristensen og Peter Højgaard Pedersen, begge i Friskolernes Hus, guider dig gennem ændringerne i 3F-overenskomsten.

Har du spørgmål til indholdet, eller OK18, så kontakt Friskolernes Hus.

Hent slides som pdf pil

Se videoen her (varighed: 08:24)

Den nye dagtilbudslov

I denne korte video gennemgås de væsenligste ændringer i dagtilbudsloven:

• Den pædagogisk læreplan; børnesyn og læringsforståelse
  • godkendelse af private dagtilbud
  • beregning af drifts- og bygningstilskud
  • private pasningsordningeer

Konsulent Ole Carl Petersen, konsulent i Friskolernes Hus, guider dig gennem den nye dagtilbudslov.

Har du spørgmål til indholdet, eller dagtilbud i tilknytning til en friskole, så kontakt Friskolernes Hus.

Se videoen her (varighed: 12:49)

Økonomien mm i læreroverenskomsten og den nye selvstændige lederaftale

I denne korte video gennemgås ændringerne i læreroverenskomsten for:

• lærere og børnehaveklasseledere
  • ledere

Konsulenterne Michael Buch Kristensen og Peter Højgaard Pedersen, begge konsulenter i Friskolernes Hus, guider dig gennem økonomien m.m. i læreroverenskomsten, og den nye selvstændige lederaftale.

Hent slides som pdf pil

Se videoen her (varighed: 30:08)

'Konsulenterne guider ONLINE'

I små videoer gennemgår konsulenter fra Friskolernes Hus, med uregelmæssige mellemrum, forskellige områder inden for det administrative område af friskolen.

Har du spørgsmål til indholdet af videoerne, så kontakt Friskolernes Hus på T: 62613013.

Ring til Friskolernes Hus
Tove Dohn