FRISKOLERNE udgiver ny sangbog: Friskolesangbogen

FRISKOLERNE udgiver ny sangbog

Bestyrelsen i FRISKOLERNE har besluttet at udgive en ny sangbog som opfølgning til 6. udgave af Dansk Skolesangbog, der blev udgivet i 2010.

Der er brug for en sangbog, der tilbyder fællessange til de 6-16-årige med aktuelle temaer, gode tekster og melodier.

I kommissoriet til den nye sangbog fremgår det, at sangbogen har til formål at fastholde og forny traditionen for fællessang i skolen, tilbyde sange til morgensamling, musikundervisning og til den øvrige undervisning på friskolerne samt medvirke til at styrke fællessangen i Danmark.

Sangbogsudvalg

Der er udpeget et sangbogsudvalg på 4 personer, der får til opgave at vælge de ca. 400 sange, der skal med i den nye sangbog.

Udvalget består af:

• Helene Ejler Ernst – kandidat i rytmisk korledelse og elementær musik., korleder og fællessangs-leder.
  • Per Krøis Kjærsgaard – sangskriver og forstander på Osted Fri- og efterskole, fællessangs-entusiast.
  • Susanne Dragsbæk Rasmussen - musiklærer, tidligere højskolelærer, friskolelærer, friskoleleder på Ingstrup Trivselsskole og Børnehave, og nu lærer i en specialafdeling i Aalborg.
  • Peter Mondrup – tidl. højskolelærer, friskoleleder, musiklærer og senest konsulent i Friskolernes Hus.

Alle friskoler og andre interesserede har kunnet bidrage til sangbogen

Alle friskoler har haft mulighed for at bidrage til processen, idet udvalget i foråret 2023 modtog forslag til sange. Efterfølgende har der været afholdt workshops med henblik på at skabe nye sange til sangbogen. Friskolesangbogen er klar til udgivelse ultimo 2024.

Artikel i Magasinet Friskolen

"En sangbog skal både følge med tiden og rumme historien", siger Peter Mondrup, formand for sangbogsudvalget, i artiklen om den nye sangbogs tilblivelse.

Medlemsmagasinet, magasinet Friskolen, har mødt formanden for sangbogsudvalget, Peter Mondrup,
til en samtale om de mange tanker udvalget nu skal til at gøre sig.

Læs artiklen, der bringes i Magasinet Friskolen nr. 37

Baggrund for udgivelsen
Den seneste udgave af Dansk Skolesangbog er fra 2010. Den indeholder 395 sange og er siden 2010 blevet trykt i 45.000 eksemplarer.
Den nye sangbog forventes en tilsvarende levetid på cirka 10-15 år.

Al henvendelse vedrørende sangbogen rettes til konsulent i Friskolernes Hus Jakob Ringgaard, jakob(at)friskolerne.dk eller 62613013.
Jakob Ringgaard fungerer som sekretær for udvalget.