Prøvefrihed & Evaluering

31 af FRISKOLERNEs medlemsskoler er prøve- og/eller karakterfrie.

Nogle er startet som prøvefrie, andre er blevet det senere.

Uanset udgangspunktet, så er ikke to skoler ens. Alle har deres egen tilgang, egen praksis, og nogle, fx. Steinerskolerne, bygger på en særlig pædagogik.

Viden samles, viden deles
På siden her samler vi information, beretninger og materialer om at blive, være og udvikle sig som prøve- (og/eller) karakterfri grundskole.

Det er også her du kan finde kontaktoplysninger på skoleledere og konsulenter, der kan guide og rådgive, hvis I overvejer at jeres skole skal være prøvefri.

Se også Danmarkskortet over de af FRISKOLERNEs medlemsskoler, der er prøvefrie herunder.

PRØVEFRIE SKOLER TIL FORETRÆDE PÅ CHRISTIANSBORG

Den 23. oktober 2018 drog repræsentanter fra prøvefrie friskoler til foretræde for Folketingets Uddannelsesudvalg.

De havde to vigtige budskaber: Giv elever fra prøvefrie friskoler samme ret til optag på ungdomsuddannelser, som alle andre. Og anerkend de udtalelser, som de prøvefrie skoler laver om elevernes sociale, personlige og faglige formåen.

Det var en glad lille delegation, der kom ud fra foretrædet. “Det var en mega god oplevelse. Politikerne var meget lydhøre og interesserede, og det blev endda nævnt, at den måde vi gør det på måske kan inspirere folkeskolerne”, sagde en glad skoleleder fra Middelfart Friskole - Helle Joergensen.

Øvrige deltagere var Kirsten Thomsen
fra Gjerndrup Friskole samt Nina Stilling og Lars G. Hadsten fra Holstebro Friskole.

Se de prøvefrie skoler

Prøvefrie skoler

Liste over prøvefrie skoler pil

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til det at være eller blive prøvefri grundskole, kan du kontakte Friskolernes Hus.

- Eller spørg en skoleleder!

Du kan også tage kontakt til en af de skoleledere på en prøvefri skole, der er med i

RESSOURCENETVÆRK OM PRØVEFRIHED OG EVALUERING

- se hvem de er her.