Skolebytte og lejrskole

Bytte, bytte, skole

Har man én gang prøvet at bytte skole med en anden, så kribler det i både elever og lærere for at gøre det igen.

Skolebytte er en alternativ måde at tage på lejrskole på, der skaber nye oplevelser for både elever og ansatte.

Her kan du finde opslag fra skoler, der enten ønsker at bytte skole med en anden skole, eller skoler, der søger venskabsklasser andre steder i landet.

Venskabsklasser på tværs af geografi er første skridt mod et reelt 'skolebytte', og det holder blandt andet udgifterne nede, hvis en byskole kan låne en skole på landet nogle dage og vice versa.

Sofiehøj Friskole søger skolebytte i uge 35

Vi søger skolebyt i uge 35 2022 fra onsdag til fredag.

Vi er 200 elever og 25 voksne – overbygningen kan sove i telte.

På vores skole kan nævnes følgende fordele: Nyt stort skolekøkken, hal, skov og 3 km til Roskilde Fjord. Vi har to gode legepladser, boldbaner og samlingssal.

Vi ønsker at blive på Sjælland, så vi ikke bruger for megen tid på transport.

Kontakt: Skoleleder, Elisabeth Haulund
Mail: elisabeth.haulund(at)sofiehoejfriskole.dk
Tlf.: 4640 0172 el. 2279 9060

KOLDING FRISKOLE SØGER SKOLEBYTTE FORÅRET 2023 EVT. UGE 20

Kolding Friskole er en skole med 200 elever og 20-25 voksne.

Vi søger skole med plads til ca. 200 elever samt voksne - 9. klasse kan evt. sove i telte.

Besøg på Kolding Friskole:

Vi har den smukkest tænkelige beliggenhed i skovbrynet af Bramdrup Skov tæt på både Kolding by og fjord.

Af aktiviteter i nærområdet kan foruden brug af skov og vand, nævnes besøg på Koldinghus, Trapholt, Go Monkypark.

I kan få et indtryk af skolen her: https://www.koldingfriskole.dk/

Kontakt: Bethina Vangsted
Mail: bethina.vangsted(at)gmail.com

Samsø Frie Skole søger skolebytte i uge 22 2022

Vi søger skolebytte med en skole, der kan rumme ca. 70 børn og 15-20 voksne i fire dage (tre overnatninger) i uge 22. Vi vil rigtig gerne bytte med en skole i eller i nærheden af København, men andet har bestemt også interesse.

Samsø Frie Skole ligger i den lille by Onsbjerg næsten midt på Samsø. Skolen er et tidligere hotel og har et veludstyret køkken, en større sal og 8 lokaler af forskellig størrelse, der kan indrettes til at sove i. Derudover har vi i 1,5 kilometers afstand fra skolen et mindre skovområde med toiletvogn, stort skur og bålplads. Her er der rigeligt plads til, at mange kan sove i telt, og der er mulighed for mange aktiviteter.

Kontakt: Sebastian Lukas
Mail: sebastian(at)samsoefrieskole.dk

Gjerrild-Bønnerup Friskole søger skolebytte i Syd-/Sønderjylland i uge 36 i 2022

Vi er en skole med 100 elever, 0.-9. kl,, som søger skolebytte – gerne i det syd- eller sønderjyske - med en skole, der kan huse ca. 100 elever og ca. 25-30 voksne (pædagoger, lærere, madtanter og -onkler). En del af de voksne overnatter gerne i telt.

Gjerrild-Bønnerup Friskole ligger naturskønt i landsbyen Gjerrild, på næsen af Djursland, i Norddjurs Kommune. Her har vi både købmand og en efterskole, og skolens lokaler anvendes desuden som det lokale forsamlingshus af byens mange fritidsforeninger.

Der findes en unik natur med klinter, strand, skov og vand. Desuden er vi kun 12 km fra Grenaa med Kattegatcentret, 8 km fra Bønnerup Strand og også tæt på Djurs Sommerland. Få et indtryk her: https://youtu.be/4vHvFAvK3wY eller via vores hjemmeside: https://gbfriskole.dk/

Vi ønsker skolebytte i uge 36 i 2022 og håber at høre fra jer!

Kontakt: Susanne Gade Clausen, friskoleleder
Mail: sgc(at)gbfriskole.dk
Tlf.: 9384 4227

Trunderup Friskole søger skolebytte i uge 36 2022

Vi er en skole med 100 elever og 20 voksne, som søger skolebytte i uge 36 i 2022. Vi er fleksible med ugen, hvis en anden uge i efteråret passer bedre.

Vi vil gerne til Østjylland, hvis det er muligt. Andet kan også komme på tale. Dog var vi på Nordsjælland sidste gang.

Vi ligger i smørklatten mellem Odense og Svendborg med 20 minutters kørsel til begge byer, så der vil være rigtig mange ting, som det vil være muligt hurtigt at komme til fra os af, fx Egeskov Slot, H.C. Andersens Hus i Odense, Naturama i Svendborg, Faaborg Kunstmuseum og meget mere. Vi ligger 2 minutter fra motorvejen og 2 kilometer fra tog og bus.

Kontakt: Henning Nielsen, skoleleder
mail: skoleleder(at)trundfri.dk

Skal jeres opslag med her?
Skriv en kort tekst til birgitte@friskoler.dk
Birgitte Bahlke Gram
Skriv til mig