fjern søgeboks

SKOLESTART OG FORÆLDRESKAB er temaet i Magasinet nr. 39

Magasinet Friskolen sætter denne gang fokus på skolestart og forældreskab. Læs også om mentorforløb for nye lærere, om skærmfrie dagtilbud og klasser, om friskolens bestyrelse, få perspektiver på hvordan man som friskole kan bruge friheden, læs om tidligere friskoleelev - nu professionel håndboldspiller - Emil Jakobsen, og fordyb dig i en håndfuld nye elevklummer - blandt meget andet.
Af: Mie Lund Hansen, Friskolernes Hus
Kategori
Presse & politik , Magasinet Friskolen
02.08.23

Magasinet Friskolen sætter i dette TEMA fokus på skolestart og forældreskab. Hvordan er man en god friskoleforælder - og hvordan bliver man det? På Stige Friskole i Odense nord har de indført forældre-mentorer, så de nye forældre har nogen at læne sig op ad. Men hvor går grænsen for, hvad man som forældre skal involvere sig i? Hvordan undgår vi, at det at være en god forælder bliver en grænseløs opgave - både i skolen og hjemme? Det har vi set nærmere på i temaet denne gang.

Der er ikke kun nye elever og forældre ude på friskolerne, når et nyt skoleår rammer. Mange steder er der også nye ansatte. Og nogle af dem er helt nyuddannede lærere. På Feldballe Friskole på Djursland arbejder de fokuseret med at få nye lærere til at lande godt - både fagligt på skolen og personligt i deres nye lærerrolle. Læs "Når virkeligheden rammer som et godstog".

SKÆRME. De er ikke til at komme udenom - både i privaten og på skolerne. Så kan det overhovedet længere lade sig gøre at undervise og uddanne børn og unge uden brug af skærme? Ja, svarer en dagtilbudsleder og en friskolelærer. Det kræver måske en indsats, men det betaler sig. Mød to, der har taget kampen, fjernet skærmen og sammen fastslår: "Hverdagen uden skærm larmer mere - på den gode måde". 

Læs også portrættet af den professionelle håndboldspiller Emil Jakobsen, som er tidligere friskoleelev og som mindes, hvordan hans tid på Kertemindeegnens Friskole har været med til at forme ham. Find "Friskolen er en del af Emil Jakobsen".

Hvad fylder hos vores elever? I magasinets elevklummer vælger eleverne selv, hvad de gerne vil skrive om. Det kommer der hver gang et væld af meget forskellige elevklummer ud af. Du kan læse fem af dem i magasinet denne gang. Fælles for dem er, at det er betragtninger fra den enkelte friskoleelevs liv, som det ser ud lige nu. 

I artiklen "Hvordan bruger din friskole friheden?" kan du læse om de friskoleskoleledere og -lærere, der deltog i FRISKOLERNEs kursus 'Brug friheden!' i Friskolernes Hus kort før sommerferien. Som friskole har man retten til at lave skole, som man synes bedst for ens børn, og ofte kan man høre friskolefolk argumentere for, at man derfor også har pligten. Men i en travl hverdag kan det være en god idé at sætte til af til at reflektere over, hvad det vil sige i praksis for den enkelte skole. Sådan lød i hvert fald meldingen fra deltagerne på kurset den dag. Hvordan adskiller din friskole sig fra andre? 

Ovenstående er bare noget af det, der har fundet vej til Magasinet Friskolen nr. 39. Hvis du ikke sidder med en fysisk udgave af magasinet, så husk at du kan læse og dele alle historier gratis på www.magasinetfriskolen.dk

God læselyst!


HUSK AT DOWNLOADE MAGASINETS APP!
APP'en kan downloades her:
iPhone/iPad
Android- Smartphone/tablet
Computer

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12