fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Friskolefilm

Ny friskolefilm forklarer »Hvad er en friskole?«

FRISKOLERNE har fået lavet en ny film, der kommer omkring historien bag den danske friskoletradition og giver et billede af den nutidige friskoleverden samt ridser centrale fakta op.

»Det er ikke helt enkelt at formidle svaret på det gode spørgsmål: ”Hvad er en friskole?”. Det gælder sådan set både i forhold til et nationalt og et internationalt publikum. Derfor har vi fået lavet en film, der forholdsvist grundigt fortæller historien om den friskoletradition, som kan være vanskelig at sætte på formel. Vi forestiller os, at filmen både kan bruges ude på vores medlemsskoler, og når vi får udenlandske delegationer, der gerne vil begribe den danske friskoletradition«, siger Maren Skotte, der er kommunikationschef i FRISKOLERNE.

Friskolernes fornyede aktualitet
I filmen medvirker blandt andre Lene Tanggaard, som er professor i pædagogisk psykologi ved Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet. Hun peger på, at friskolerne leverer tre vigtige ingredienser, nemlig »en respekt for barnet, en mulighed for at variere den pædagogiske form og en mulighed for at tilpasse sig den tid, de er en del af«.

Hun peger også på friskolernes mulighed for at anvise nye veje »Friskolerne har fået en fornyet aktualitet i et samfund, der er præget af tvivl og usikkerhed. Der kan friskolerne vise os, hvorfor det stadig er værd at eksperimentere med pædagogikken. Friskolen kan vise os hen til nye skoleformer, nye undervisningsformer, som kan bidrage til det samfund, der er ved at udvikle sig«.

Leder af Grundtvig-Akademiet Ingrid Ank bidrager også til filmen, og peger på friskolernes betydning for et frit demokrati »Et samfund, der er præget af åndsfrihed, er et samfund, hvor ideerne kan få lov at flyve frit. Og når man er så heldig at kunne danne skole på en idé, så kan man jo endda være så heldig, at den idé inspirerer andre. Så selve tanken om åndsfrihed er fuldstændig central for et samfund, der vil være frit og åbent«.

Find friskolefilmen på youtube eller vimeo. Filmens undertekster findes på tre sprog - dansk, engelsk og koreansk. Sproget kan ændres i nederste højre hjørne på både youtube- og vimeo-link.

Vi har desuden udarbejdet en pdf., som præsenterer den formidling, Friskolernes Hus bidrager med i Magasinet, på sociale medier, i nyhedsbreve og gennem ovenstående film.     
Ønsker du at modtage filen som en powerpoint, så rekvireres denne ved at sende en mail til mie(at)friskolerne.dk 

 

 

Kontakt os
Ring til Friskolernes Hus
62 61 30 13
Maren Skotte
Skriv til mig
maren(at)friskolerne.dk

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12