fjern søgeboks

Valg af tillidsrepræsentant

Tillidsrepræsentantens opgaver

Tillidsrepræsentanten (TR) er den faglige organisations repræsentant på arbejdspladsen og medarbejdernes repræsentant i forhold til ledelsen.

Tillidsrepræsentanten har en særlig pligt til at handle i overensstemmelse med gældende ret og overenskomster og til at fremme gode og rolige arbejdsforhold.

Opgavetyper:

  • Optage forhandlinger og drøftelser med ledelsen, fx i forbindelse med ansættelser og afskedigelser. Dog anbefaler Moderniseringsstyrelsen, i henhold til persondatalovens regler, at ledelsen ikke udleverer navnet/navnene på den/de medarbejdere, der påtænkes afskediget - hverken før eller efter orienteringen af den pågældende selv. Dermed er det op til den enkelte medarbejder, om vedkommende vil orientere og/eller inddrage tillidsrepræsentanter, og det anbefales, at skolen gør den ansatte opmærksom på denne mulighed. 
    - I forhold til ansættelser skal TR kun deltage i ansættelsessamtaler i det omfang, ledelsen finder det hensigtsmæssigt. 
  • At tale med og orientere de ansatte, herunder skabe kontakt og koordinering med andre tillidsrepræsentanter på arbejdspladsen, samt at indsamle og formidle information mv. 
  • Lokale forhandlingsopgaver, som fra organisationen er delegeret til den pågældende. 
  • Deltage i implementering af de nye lønsystemer og i konkrete lønforhandlinger for den enkelte medarbejder eller grupper af medarbejdere.

Kontakt os

Ring til Friskolernes Hus
62 61 30 13
Ole Carl Petersen
Skriv til mig
ole-c(at)friskolerne.dk
Vibeke Helms
Skriv til mig
vibeke(at)friskolerne.dk

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12