fjern søgeboks
Frihed til forskellighed

Evaluering af skolens undervisning

Brug den lovpligtige evaluering som udviklingsplatform

Evaluering er, udover at være et lovkrav, også et redskab til at udvikle og styrke skolen.

Ifølge friskolelovens § 1b skal skolerne "regelmæssigt foretage en evaluering af skolens samlede undervisning og udarbejde en plan for opfølgning på evalueringen". Resultatet af evaluering og opfølgningsplan skal endvidere kunne ses på skolens hjemmeside.

Det stiller dog visse krav til skolen og især dens ledelse, når der skal opbygges en god evalueringskultur. Det fremgår af lovbemærkningen, at evalueringen, hver gang den afholdes, mindst skal forholde sig til, hvorvidt skolens undervisning lever op til indholdet i de undervisningsplaner, som skolen selv har udarbejdet, samt inddrage opfølgningen i den evaluering, der foregår.

Regelmæssig evaluering
Der er indbygget en hvis frihed for den enkelte skole til selv at afgøre, hvor lang tid, der må være mellem evalueringerne. Dog skal evalueringerne foretages med passende tidsintervaller, så de er relevante i forhold til hinanden. Skolen skal også til enhver tid have fastsat tidspunkter for den kommende evaluering.

Selvevaluering i stedet for tilsyn
Forældrekreds og bestyrelse kan i fællesskab beslutte, at tilsynet med undervisningen føres ved selvevaluering. Hvis skolen vælger selvevaluering, skal dette fremgå af hjemmesiden, ligesom resultaterne af selvevalueringen og opfølgningsplaner skal være synlige på skolens hjemmeside.

FRISKOLERNEs selvevalueringsmodel er godkendt af ministeriet og indgår i foreningens kursus 'Evaluering §1b', der afholdes hvert år i november. Se kursuskalenderen for næste kursus.

Friskolelovens §1b:

"Skolen skal regelmæssigt foretage en evaluering af skolens samlede undervisning og udarbejde en plan for opfølgning på evalueringen."

Friskoleloven, §1b, stk. 3.

info
Kontakt os
Ring til Friskolernes Hus
62 61 30 13
Ole Carl Petersen
Skriv til mig
ole-c(at)friskolerne.dk

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12