fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Skolens sorg- og krisehandleplan

Skolens handleplan for håndtering af sorg og kriser kan hjælpe lærere og pædagoger, hvis et barn oplever kritisk sygdom i hjemmet, dødsfald eller selv bliver alvorligt syg.

Det er vigtigt at understrege, at det ikke forventes, at en skole skal tilbyde professionel psykologbistand eller lign., men alene være en god støtte for eleven i en svær tid.

Med en sorg- og krisehandleplan hjælper I skolens ansatte til at give barnet den bedst mulige støtte og hjælp med præcise retningslinjer for hvordan I handler i forskellige krisesituationer. Det kan være hvis et barn mister en forældre eller oplever kritisk sygdom i familien, eller hvis sygdom eller dødsfald rammer en af skolens ansatte.

Input til skolens egen sorghandleplan
Mange organisationer har materiale til udarbejdelse af planer og krisehåndtering.

Hos fx Kræftens Bekæmpelse findes materialer til både grundskole og dagtilbud. Materialer, der kan benyttes til at opdatere eller forny jeres sorgberedskab. Her finder I også vejledninger til lærere og ansatte.

Skal I i gang med at udarbejde en sorgplan for jeres friskole, kan det være oplagt at tage emnet op i et eventuelt ledernetværk. 

Find flere materialer her:

Undervisningsmateriale om sorg fra Røde Kors

’Bag skyerne - når børn sørger’

pil
Læs temaet i Magasinet Friskolen

Om børn, sorg, skolen og sorgplaner

pil

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12