fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Erasmus+ og FRISKOLERNES gratis kursus og job-shadowing tilbud i Europa

DELTAG GRATIS I EUROPÆISKE KURSER OMHANDLENDE INTERKULTURELLE KOMPETENCER OG BÆREDYGTIGHED
FRISKOLERNE er akkrediteret til Erasmus+ programmet gældende for perioden 2022-2027.

Erasmus+

FRISKOLERNE kan søge tilskud på vegne af en gruppe friskoler, og dermed lette ansøgningsdelen for den enkelte skole.

Ønsker I som friskole eller som ansat på en friskole at deltage i europæiske kurser eller et selvvalgt kursus i perioden, så kontakt Jakob Ringgaard på mailen jakob(at)friskolerne.dk.

Man kan deltage ved enten selv at finde et kursus i Europa eller job-shadowing på skoler i Europa. 
Det kan fx være et engelsk kursus i Belfast med europæiske lærere, en pædagog der besøger en daginstitution i Finland med fokus på bæredygtighed, en leder der deltager i et kursus om implementering af interkulturelle kompetencer osv.

1. Selvvalgt kursus
Som ansat på en friskole kan man vælge selv at finde et kursus, der udbydes i Europa. Kurset skal være indenfor et af følgende to emner:

- Interkulturelle kompetencer – se et udvalg af kurser her

- Bæredygtighed – se et udvalg af kurser her

Tilskuddet til kursus betalingen er begrænset til 10 dage. Man kan på https://www.schooleducationgateway.eu  finde en lang liste med udbudte europæiske kurser.

 

2. Job-shadowing
Man kan også vælge at komme på job-shadowing – en friskole ansat følger en lærer/pædagog/leder på en skole i Europa. ’Job-shadowing’ kan vare fra minimum to dage plus transport og op til 60 dage.
 

Ønsker din friskole at deltage i FRISKOLERNES Erasmus+ aktiviteter 2022-2023?
Ønsker man som friskole at deltage skal man tilmelde sig Dansk Friskoleforenings ansøgning ved at skrive til jakob(at)friskolerne.dk senest 14. januar 2023 med skole, e-mail samt OID-nummer, samt registrere sig i Organisation Registration System (ORS) for at få tildelt et OID-nummer. ORS er Europa-Kommissionens organisationsportal, hvor alle, der vil deltage i projekter med tilskud fra Erasmus+ skal være registreret.

Man skal bruge et EU Login (Europa-Kommissionens ’Nem-ID’) for at kunne oprette en organisation i Organisation Registration System.
 

1. Opret EU Login (se evt. EU Login guide) https://webgate.ec.europa.eu/cas/eim/external/register.cgi?loginRequestId=ECAS_LR-5666263-ibtT4s6zpxshJBZsbUq4BX4N1squ9inxDaElv06tBzSkycS9eH51Y4gzZEIeSwbP7I5xOp0SqO4Hltrbc2ZQVrG-PHslUMVSXYCe89pwqaGhzw-XHygV5TTIOCy3FRXkTg9GoPfoT3gYBBk98sFjPecZHm

Når man har oprettet et EU-Login, kan man oprette sin organisation i Organisation Registration System, og få tildelt et OID-nummer. En organisation må kun have ét OID-nummer, så inden man opretter et nyt OID-nummer, skal man tjekke, om skolen allerede er registreret i Organisation Registration System og allerede har et OID-nummer.

2. Tjek om din skole er registreret i Organisation Registration System her

3. Når man er registreret i ORS skal man uploade to dokumenter:

- Financial Identification Form. Blanketten skal underskrives af såvel den økonomiansvarlige for skolen samt underskrives og stemples af skolens bank. Efter udfyldelse skal dokumentet printes, underskrives, scannes og uploades som PDF.

- Legal Entity Form. Dokumentet skal underskrives af skolens juridisk ansvarlige. Udover underskrift skal navnet med den juridisk ansvarlige også skrives med blokbogstaver.

Efter udfyldelse skal dokumentet printes, underskrives, scannes og uploades som PDF.

Bemærk, at dokumenterne først er gemt på OID, når der klikkes på ’Update my organisation’

Se dokumenterne og vejledninger til udfyldelse her https://ufm.dk/uddannelse/tilskud-til-udveksling-og-internationale-projekter/erasmusplus/organisation-registration-system/organisation-registration-system

Senest den 1. februar 2023 skal de to dokumenter være uploaded.

Senest den 1. februar 2023 skal hver skole, som har vist interesse, have underskrevet et mandate for at kunne deltage i ansøgningen. Mandate tilsendes skolen efter den 14. januar 2023.

Svar på ansøgningen forventes i juni. Aktiviteterne kører fra juni 2023-august 2023.

 


Overvejer I, om ERASMUS+ kunne være noget for jer?

Lærerne på Vester Skerninge Friskole er ikke i tvivl om, at muligheden for at rejse ud med ERASMUS+ bidrager til såvel elevernes interkulturelle kompetencer som deres personlige udvikling. Læs lærer Bolette Holms rejsebeskrivelse "At finde sin nye familie" her.

At finde sin nye familie pil

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12