fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Åben Skole

OBS!
Grundet covid-19 pandemien vil der i 2020 være særlige udfordringer i forbindelse med afvikling af ÅBEN SKOLE.

Vi anbefaler at skele til de erfaringer, som mange efterskoler har gjort sig i forbindelse med Efterskolernes Dag den 27. september. Den lokale efterskole vil evt. kunne være til konkret inspiration på det punkt.

Vores anbefaling er derfor, at man enten gør åbent-hus dagen virtuel, lukker folk ind i mindre grupper – evt. over flere dage og med krav om tilmelding eller afvikler åbent-hus dagen som individuelle samtaler over flere dage - og efter alle corona-foreskrifterne.

Det er ikke realistisk at afvikle ÅBEN SKOLE som en sædvanlig åbent-hus-dag.

Husk at gøre opmærksom på, hvordan I afvikler ÅBEN SKOLE på skolens hjemmeside, så interesserede kan få klar besked og blive betrygget i jeres håndtering af muligheden for at møde jeres skole.

 

Kampagnematerialer
Hvad er Åben Skole?

Hvad?
FRISKOLERNE inviterer til åbent hus på alle landets grundskoler. Vi kalder det ÅBEN SKOLE. Formålet med initiativet er, at alle grundskoler inviterer forældre og andre interesserede til en præsentation af skolen for at sætte fokus på, at mangfoldigheden blandt de danske skoler er stor. Vi vil gerne opfordre til, at alle, der gerne vil lære skoler i Danmark bedre at kende, får en årlig chance for at kigge indenfor. 

Hvem?
FRISKOLERNE står bag initiativet, men ønsket er, at alle landets grundskoler – også folkeskoler – vil holde Åben Skole.

Hvornår?
Åben Skole finder hvert år sted den første torsdag i november. 

Tidsrummet planlægges lokalt, men mange skoler holder åbent i tidsrummet fra klokken 15-19. De fleste skoler vil annoncere på deres hjemmeside, hvis skolen afholder Åben Skole.

Hvorfor?
Formålet med den fælles Åben Skole-dag er, at forældre og andre interesserede får mulighed for at få et indtryk af de lokale skoler og af skolernes forskelligheder. Ikke to skoler er ens, og derfor er det af stor værdi at kende områdets skoler, når man som forældre skal vælge skole til sit barn eller hvis man som almindelig borger gerne vil møde sin nabo-skole. Åben Skole handler om at lukke skolerne op, nedbryde fordomme og kvalificere både skolevalget men også samtalen om skolen.

Se videoen herunder - så får du på 2 minutter et indtryk af, hvad Åben Skole går ud på.

Hvordan?
Vi har gjort det let for jer! FRISKOLERNE stiller gratis kampagnematerialer til rådighed for alle skoler, der ønsker at deltage i Åben Skole. 
Det vil hjælpe jer med både at planlægge, kommunikere om og afholde Åben Skole på jeres skole. Se kampagnematerialer

Kontakt Friskolernes Hus
Ring til Friskolernes Hus
62613013
Maren Skotte
Skriv til mig
maren(at)friskolerne.dk

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12