Kommunalvalg 2021

Friskolernes valgpakke 2021

Der er kommunalvalg i Danmark den 16. november

I denne valgpakke får du serveret en stribe fakta om grundskolen. Både de overordnede og de mere specifikke.

Materialet er udarbejdet som baggrundsinformationer for folk, der gerne vil klædes på til drøftelser om den danske grundskole i forbindelse med Kommunalvalg 2021.

Efter hvert afsnit er der forslag til spørgsmål, som kan være relevante at vende – for eksempel ved et vælgermøde.

Du kan også hente tips til skoler, der ønsker at invitere til vælgermøde – og tips til opmærksomhed i den forbindelse.

Materialet er udarbejdet af Friskolernes Hus og må gerne distribueres videre.

Rigtig god valgkamp!

Lokalskolens rolle

Feldballe er en by på Djursland. Her er friskolen og børnehuset centrum for byens liv.

Hør, hvad præsten, tilflytteren, ejendomsmægleren og distriktsrådsformanden siger om skolens betydning som ankerpunkt.

Læs mere om friskolen i Feldballe og de lokale ildsjæle pil

Samarbejdet mellem friskoler og kommuner

Det er afgørende, at der er et godt samarbejde mellem friskolerne og kommunerne. Men, mange steder er der plads til forbedring.

Hør de konkrete cases fra fem skoleledere, der sætter ord på, hvad der fungerer godt og skidt i samarbejdet med kommunen.

Fem friskolelederes erfaringer og ønsker til det kommunale samarbejde pil

Kontakt os for yderligere oplysninger eller hvis du har brug for en kommentar.

Maren Skotte
Kommunikationschef