fjern søgeboks

Få frikøbt lærerkræfter til at deltage i ’Frivillighedsalliancen’

FRISKOLERNE har sammen med EFTERSKOLERNE igangsat projektet »Frivillighedsalliancen«, der skal styrke børn og unges frivillige engagement. Over de næste 2,5 år involveres 30 skoler og deres elever i udskolingen i arbejdet med at styrke frivillighedskulturen blandt børn og unge - og I kan nu ansøge om at være én af de skoler, der kan frikøbe lærerkræfter til at gå ind i projektet.
Af: Maria Hinding, Friskolernes Hus
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Presse & politik , Administration
13.05.24

 

Sæt frivillighed på skoleskemaet
Sammen med Efterskolerne har FRISKOLERNE igangsat projektet »Frivillighedsalliancen«, der skal styrke det frivillige engagement blandt børn og unge.

Med projektet gøres det muligt for jer på skolerne at frikøbe lærere til at arbejde nysgerrigt og konkret med at styrke forbindelsen mellem de ældste elever og civilsamfundet med et øget fokus på værdien af medborgerskab, hjælpsomhed og fællesskaber i Danmark.  

Ved at sætte frivillighed på skoleskemaet, eksperimentere med lokale samarbejder og igangsætte konkrete aktiviteter er håbet, at flere børn og unge i grundskolen får erfaringer med frivilligt engagement og derigennem får adgang til fællesskaber, som kan styrke den enkeltes trivsel og sociale tillid.

Vil I være én af de 30 skoler, der deltager i projektet - ti skoler i 2024 og tyve i 2025 - så er det nu muligt at ansøge. Læs mere om rammebetingelserne.

Sådan ansøger I
Skoler, der ønsker at ansøge om at være en del af projekt »Frivillighedsalliancen«, skal indsende en kortfattet ansøgning til frivillig(at)friskolerne.dk med følgende oplysninger:

  • Skolens navn og adresse
  • Navn og kontaktinfo for kontaktperson
  • Kort motivation (1/2 – 1 side)

Ansøgningsfristen er 3. juni 2024. En styregruppe bestående af repræsentanter fra efterskolernes og friskolernes sekretariater optager skolerne. De fem friskoler og fem efterskoler, der optages i projektet 2024, får endelig besked primo juni. I 2025 optages yderligere 20 skoler.

Yderligere oplysninger om projektet kan fås ved at kontakte Maren Skotte, tlf. 20498503.


Vil du vide mere?

Læs mere om Frivillighedsalliancen generelt og projektets elementer specifikt.

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12