fjern søgeboks

Folkets Journalistpris - indstil din kandidat inden 1. marts 2024

Nu kan du igen indstille de medier, journalister og produktioner, som du mener, fortjener at vinde Folkets Journalistpris. Folkets Journalistpris hylder journalistik, der inddrager målgruppen og styrker tilliden ved at folde nuancer ud og inspirere til refleksion og handling.
Af: Mie Lund Hansen, Friskolernes Hus
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Presse & politik
24.01.24

Medier har et særligt ansvar for demokratiet og for at skabe åbne, demokratiske samtaler med plads til uenighed. Vi har brug for journalistik, der repræsenterer befolkningens forskellige tilhørsforhold og synspunkter, og som bygger bro mellem generationer, mellem eliten, magthavere og folket. Det er den slags journalistik, Folkets Journalistpris hylder. 

Alle kan nu indstille medier, journalister eller produktioner i form af nyheder, podcast, dokumentarfilm, reportager eller andre former for journalistisk arbejde. Har du set, læst eller lyttet til særlig god journalistik, som udfolder nuancer, gør dig klogere og inspirerer til refleksion og handling, så indstil din kandidat på frirummet.org/folkets-journalistpris. 

Sørg for at indstille din kandidat senest 1. marts 2024 på frirummet.org/folkets-journalistpris.

 

Demokratiets pris    
Mange danskere vælger nyheder fra. Nogle fordi de ikke føler sig repræsenteret i mediebilledet, andre fordi nyheder gør dem modløse, eller fordi tonen i debatten er for hård. Det er nogle af de demokratiske udfordringer, prisen sætter fokus på.

Når Folkets Journalistpris uddeles på Grundlovsdag 2024, er det tredje gang, prisen fremhæver eksempler på nuanceret, tillidsvækkende journalistik, som inspirerer til engement. For den type journalistik publiceres heldigvis også, pointerer Peter Bro, professor i journalistik ved Syddansk Universitet og formand for juryen for Folkets Journalistpris.  

"Der sker en positiv og spændende udvikling med journalistikken i disse år. Flere medier åbner sig og vægter dialog med deres målgrupper. I juryen bag Folkets Journalistpris lægger vi mærke til, at journalister afprøver nye formater, der kan bevæge deres læsere, lyttere og seere på alverdens måder. Der er f.eks. medier, der bestræber sig på både at give deres brugere inspiration og til tider også arbejder for at fremme aktion, såsom at bringe unge og ældre hen til stemmeboksene", siger Peter Bro. 

Sidste år gik prisen til netmediet Zetland, der blandt andet vandt for at skabe et fællesskab for deres abonnenter samt for at inspirere og pege på løsninger. I 2022 vandt TV2 Fyn, Fyens Stiftstidende og Fyns Amtsavis for deres tætte samarbejde om at inddrage borgere og politikere i valgfolkefester op til kommunalvalget.  

"Vi håber, de gode eksempler kan inspirere andre medier og journalister i deres udviklingsarbejde. Derudover vil vi med prisen gøre læsere, lyttere og seere opmærksomme på, at det er vigtigt at stille krav til den journalistik, vi har i dag, så journalistikken kan udvikle sig. Det har journalistikken brug for, og det har demokratiet brug for. Vi har mange priser til journalister i Danmark, men ingen andre hylder den demokratiske samtale. Derudover er Folkets Journalistpris er den eneste pris, som alle kan indstille til. Det er en helt central del af prisen", siger Peter Bro.  


VIL DU VIDE MERE?
For yderligere oplysninger og kontaktinformation:

Projektleder, Maren Skotte, Friskolerne, tlf.: 20498503 maren(at)friskolerne.dk 
Projektkonsulent Gerd Maria May, tlf.: 24642516, gerd(at)roomofsolutions.dk

Indstil din kandidat på frirummet.org/folkets-journalistpris - senest 1. marts 2024.

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12