fjern søgeboks

Ny feriebestemmelse i BUPL-overenskomsten for ansatte der også er ansat ved skolen som leder, lærer eller børnehaveklasseleder

Den nye ferielov har givet anledning til en del hovedbrud. Skoleforeningerne er i samarbejde med BUPL nu blevet enige om en ny feriebestemmelse for ansatte der både er ansat som leder, lærer eller børnehaveklasseleder og som pædagogisk personale efter BUPL-overenskomsten.
Af: Michael Buch Kristensen, Friskolernes Hus
Kategori
Administration
18.12.20

Den nye ferielov har givet anledning til en del hovedbrud, og et af dem har været problemstillingen omkring ferie for ansatte der både er ansat som leder, lærer eller børnehaveklasseleder og som pædagogisk personale efter BUPL-overenskomsten.

Det har skoleforeningerne i fællesskab med BUPL arbejdet på at afhjælpe, og vi er nu blevet enige om en ny feriebestemmelse for denne gruppe af ansatte.

Feriebestemmelsen træder i kraft pr. 1. januar 2021 og erstatter den nuværende § 4 i overenskomsten 2018-2021. Feriebestemmelsen vil gælde for skoler, der har tiltrådt overenskomsten.

Ændringerne i feriebestemmelsen retter sig alene mod det pædagogiske personale, der også er ansat som leder, lærer eller børnehaveklasseleder ved samme skole. Det vil sige, at feriebestemmelsen henvender sig til kombinationsansatte, der også er ansat i henhold til enten lærernes eller ledernes overenskomst.

Der er tale om en tilbagefaldsregel for feriens placering. Det betyder, at feriens varsling og placering efter § 4 stk. 2 og 3 vil være gældende, medmindre andet varsles fra skolen eller aftales med den ansatte. Hvis skolen følger overenskomstens ferieplacering, vil der være kollektivt aftalt og varslet ferie på forskud. Feriens placeringen er den samme, som fremgår af § 16 i ”Organisationsaftalen for Lærere og børnehaveklasseledere ved frie grundskoler 2018-2021”.

Med feriebestemmelsen er det overenskomstparternes ønske, at det pædagogiske personale, der også er ansat som leder, lærer eller børnehaveklasseleder, opnår de samme ferievilkår i begge ansættelser. Det er også overenskomstparternes håb, at feriebestemmelsen vil lette skolernes ferieplanlægning fremadrettet.

DOWNLOAD det fælles følgebrev fra skoleforeningerne og BUPL
(Retteblad til overenskomsten kan ikke længere downloades)

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12