fjern søgeboks

Europa er i forandring; hvordan øger I fokus på den internationale dimension på jeres skole?

Klimakrise og krig i Europa stiller krav til samarbejde og udvikling på tværs af landegrænser i Europa. FRISKOLERNEs ErasmusPlus-akkreditering kan hjælpe jeres skole med et øget fokus på den internationale dimension.
Af: Jakob Ringgaard, Friskolernes Hus
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Kurser & arrangementer
05.03.24

Øg fokus på den internationale dimension på jeres skole 
Har I et ønske om at arbejde mere med jeres elevers globale udsyn og styrke sprog- og interkulturelle kompetencer, så kan FRISKOLERNE hjælpe jer videre.  

Børn og unge i dag vokser op i en verden præget af større usikkerhed. Dermed bliver en af lærerens vigtigste opgaver at give eleverne en tro på, at de som globale medborgere, kan være med til at forandre verden til et bedre sted.  
 
På kurser, efteruddannelse og kontaktseminarer mv. får I nye perspektiver på egen undervisning og konkrete ideer og værktøjer til skabe kontakt mellem elever i Europa.  

Mød verden ude eller hjemme 
FRISKOLERNE kan hjælpe med at få etableret et internationalt udvekslingsarbejde, hvad enten det handler om at kontakt til udenlandske skoler eller ansattes efteruddannelse i form af kurser og job-shadowing i udlandet. 

Så uanset om I ønsker en venskabsklasse til online samarbejder, en mere klimavenlig lejrskole, kulturudveksling eller at øge jeres fokus på fremmedsprog, så er der mange muligheder både for elever og lærere: 

  • Konference i Berlin: International konference om håb, mening og tro på fremtiden (Berlin 2024) inkl. kontaktseminar, hvor danske friskoler mødes personligt med lærere fra europæiske (grund-)skoler fra det meste af Europa. 

  • Erasmus+ for friskoler: Gratis europæiske kurser for ansatte i interkulturelle kompetencer og bæredygtighed 

  • Global undervisning: En del af den globale dannelse, der findes sted i skolen 

  • Nordplus: Nordisk Råds program for nordisk-baltisk samarbejde inden for grundskolen 

Er I nysgerrige på, hvordan I kan arbejde mere med en international dimension på jeres skole, så kontakt Jakob Ringgaard, konsulent i Friskolernes Hus. 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12