fjern søgeboks

5. september – indberetning af elever

Relevant information i forbindelse med indberetning af elever pr. 5. september kan nu downloades på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside. Læs mere her.
Af: Tove Dohn, Friskolernes Hus
Kategori
Administration
21.08.23

På Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside kan der nu downloades alt relevant information i forbindelse med elevindberetningerne pr. 5. september - LÆS MERE HER.

Via uvm.dk kan skolen læse om:

  • Tidsfrister i forbindelse med 5 september indberetningen
  • Hvilke elever der er tilskudsberettigede elever
  • Hvilke elever der kan indgå i skolens beregningsgrundlag for tilskud til specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand for finansåret 2024

 

VIGTIGT:

Hvis en elev, er indmeldt i en fri grundskole efter skoleårets start og inden den 5. september, er det vigtigt at skolen kan dokumentere, at den har modtaget flyttebevis fra elevens tidligere skole, eller at den har sendt en kopi af elevens skriftlige indmeldelse med angivelse af første skoledag til elevens tidligere skole. Kopien skal være elevens tidligere skole i hænde senest den 5. september kl. 12.

 

Skoler uden et SPS-beregningsgrundlag:

Har skolen ikke pr. 5. september 2022 søgt og modtaget specialundervisning for indeværende finansår (2023), og skolen i dette skoleår 23/24 har SPS-elever som opfylder kravene, kan skolen via et særligt oplysningsskema søge om SPS-tilskud med tilbagevirkende kraft fra august 2023.

Det særlige oplysningsskema kan hentes HER.

Det er dog vigtigt at understrege, at dette udelukkende gælder skoler, der ikke pr. 5. september 2022 søgte - og på nuværende tidspunkt ikke modtager - specialundervisningstilskud. Skoler der har haft en stigning i SPS-elever fra 5. september 2022 til 5. september 2023 kan ikke søge om tilskud med tilbagevirkende kraft. Her gælder at SPS-elevindberetningen pr. 5. september 2023 danner grundlag for SPS-tilskuddet gældende for finansåret 2024.

 

Vejledning

Vejledning til udfyldelse af 5. september indberetningen kan hentes HER.

Skema A indeholder oplysninger om elevernes CPR-nr, navn, adresse, klassetrin, om eleven er omgænger, om eleven er tilmeldt skolens SFO (gælder elever fra 0. – 3. klasse), og om eleven opfylder kravene om SPS-tilskud. Hvis eleven er tilmeldt skolen imellem første skoledag og 5. september oplyses tilgangsdato.

Skema A skal godkendes af elevens bopælskommune.

 

Særligt vedr. omgængere i børnehaveklassen.

Hvis eleven skal gå børnehaveklassen om, skal skolen på indberetningsportalen vedhæfte forældrenes samtykkeerklæring.

 

Skema F bruges til at indtaste egenbetaling/forældrebetaling for skolens SFO.

 

Skema BC kan først åbnes når alle andre underliggende relevante skemaer er godkendte, herunder alle skema A, evt. skema 999, skema 10. klasse og skema F.

Skema BC indeholder oplysninger om skolens godkendte vedtægter, skoletype, SFO, om skolen er godkendt som profilskole, og om skoler, der på nuværende tidspunkt modtager SPS-tilskud på baggrund af 5. september indberetning 2022 opfylder kravet om, at skolen har haft elever der i mindst 50 dage i finansåret 2023 har modtaget specialundervisning.

Herudover er der en sammentælling af elever pr. klasse, i grupper af klasser samt elevoplysninger pr. kommune.

 

Skema BC og skema F skal underskrives af skolens ledelse og revisor.

 

 

Praktisk medhjælp, hjælpemidler og støtteundervisning i dansk af tosprogede

Specialpædagogisk støtte i form af praktisk medhjælp samt støtteundervisning i dansk af tosprogede elever skal ikke indberettes som specialundervisningsaktivitet, idet der søges særskilt tilskud til disse formål via:

 

SPS-2005

Hjælpemidler https://www.spsu.dk/for-sps-ansvarlige/frie-grundskoler/hjaelpemidler--ny-struktur

Personlig assistance https://www.spsu.dk/for-sps-ansvarlige/frie-grundskoler/personlig-assistance

 

Fordelingsekretariatet

Tosprogede: https://www.fskr.dk/tilskud/ovrige/supplerende-sprogstotteundervisning-i-dansk-for-tosprogede/

 

 

 

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12