fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Børn med diabetes - nyt værktøj til dagtilbud, skole og hjem

Børn med diabetes (og andre tilsvarende kroniske lidelser) har behov for en særlig indsats i skoler og institutioner. Derfor har Diabetesforeningen udviklet et nyt værktøj til at skabe struktur, ro og tryghed samt sikre et godt samarbejde med børnenes forældre.
Af: Mie Lund Hansen, Friskolernes Hus
Kategori Pædagogik og skoleliv , Administrative nyheder
30.03.21

Børn med diabetes i skolen har krav på at kunne deltage på lige fod med deres kammerater. Det kræver tryghed og ro. Nyt værktøj fra Diabetesforeningen kan hjælpe de voksne, der har ansvaret i hverdagen, uanset om det er i skole, dagtilbud eller SFO.

 3.300 danske børn har type 1-diabetes, og tallet er stigende. De skal håndtere deres kroniske sygdom med hyppige blodsukkermålinger, insulin og i det hele taget en øget opmærksomhed på de hverdagsaktiviteter i et børneliv, der kan give akut lavt blodsukker.

Diabetesforeningen arbejder med at støtte både børnene, deres forældre og personalet i skole og dagtilbud til at få samarbejdet om barnet til at fungere bedst muligt. Derfor har de udviklet nye redskaber (kaldet et Start-kit) i samarbejde med forældre og repræsentanter fra skoler og dagtilbud. Det gratis materiale indeholder:

  • vejledninger til dagtilbud, skole, forældre og fagpersoner
  • undervisningsmaterialer (0.-3. klasse, 4.-6. klasse og 7.-10. klasse)
  • andre værktøjer: plakat til lærerværelset, kompetenceskema, legeguide)

 

Hent Diabetesforeningens Start-kitHER.

LÆS OGSÅ Diabetesforeningens mærkesag om tryg skoletid (med link til skoleundersøgelse 2020 med svar fra 254 forældre til børn med diabetes) HER.

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12