fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Digital sikkerhed på de frie grundskoler i lyset af statslige regler

Det er ikke et krav, at de frie grundskoler efterlever de samme regler som statslige myndigheder med hensyn til et højt cyber- og informationssikkerhedsniveau.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
06.11.19

Men Undervisningsministeriet påpeger, at skolerne er hjulpet rigtigt godt på vej ved at sigte mod at følge de samme standarder. Der er nu udgivet et samlet overblik over disse standarder.

Fra januar 2020 skal alle statslige myndigheder efterleve en række tekniske minimumskrav for at sikre et højt cyber- og informationssikkerhedsniveau. Disse krav følger for det meste de standarder, der findes i eksisterende vejledninger og anbefalinger på området fra Center for Cybersikkerhed, Digitaliseringsstyrelsen og Datatilsynet. Nu er der altså udsendt et overblik, hvori også indgår krav, som er udarbejdet på baggrund af erfaringer, der opfattes som ”best practice”.

De tekniske krav kan for eksempel bruges i forbindelse med dialog med og krav til skolens it-leverandører.

De tekniske minimumskrav kan findes på sikkerdigital.dk.

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12