fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

DR DOKUMENTAR - skolen ved Sorte Hest i København

Hvordan underviser man skolebørn, der har særlige behov? Skolen ved Sorte Hest i København er et af de steder i landet, der har specialiseret sig i at undervise denne elevgruppe. DR følger livet på dagbehandlingsskolen ved Sorte Hest i en ny dokumentarserie.
Af: Mie Lund Hansen, Friskolernes Hus
Kategori Pædagogik og skoleliv
19.02.21

I uge syv har en ny dokumentarserie om Skolen ved Sorte Hest kørt over skærmen på DR1 og i samme forbindelse har DR kørt et samlet fokus i hele uge syv på diagnoser, special- og normalområdet i folkeskolen, inklusion, dét at føle sig anderledes mm. Både radioredaktionerne, TV-formaterne og dr.dk er involveret.

Hele ugen bliver der talt med forskellige eksperter inden for området, skolelærere og eleverne fra programmet, og den samlede præmis er at skabe refleksion om, hvad vi alle kan lære af Skolen ved Sorte Hest. Fx står mange forældre i en situation lige nu, hvor de er nødt til at sikre, at deres børn lærer noget i deres hjemmeskoling. Denne situation kan muligvis føre til flere konflikter i hjemmet, som forældrene godt kan bruge noget inspiration til at håndtere på en pædagogisk måde.

DR dokumentaren "Verdens dejligste møgunger" er et kig ind i en verden, som vedrører os alle – men som de færreste af os nok kender indgående. Jeg håber, at programmerne vil sætte gang i en debat om, hvordan vi som samfund kan hjælpe børnene, familierne og skolerne, så børnene på trods af vanskelige vilkår kan blomstre op og genfinde troen på sig selv, udtaler programmets tilrettelægger Nille Westh.

 

  • SE ALLE FIRE AFSNIT af "Verdens dejligste møgunger" gratis på DRs hjemmeside - KLIK HER.
     
  • LYT TIL P1 Morgen fra mandag d. 15. febriar 2021, hvor ekspert Bo Hejlskov taler om konflikthåndtering. Bertil fra Skolen ved Sorte Hest medvirker sammen med sin mor - KLIK HER.

 

 

 

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12