fjern søgeboks

Friskolernes flashmob

300 friskolefolk lavede event i Odense iført neongule veste.
Af: Maren Skotte, Friskolernes Kontor
Kategori
09.11.12

Forældre, børn, lærere og skoleledere lyste godt op i efterårsmørket, da de gik gennem Odenses gader iført neongule veste for til sidst at samles i et stort kor på Flakhaven i Odense og synge "Lad os lege i livstræets krone".

Se <link http: www.tv2fyn.dk article external-link-new-window external link in new>TV2 Fyn "Friskoler protesterer mod nedskæringer" fredag den 9. november 2012.

Friskolefolket ønskede med denne flashmob at protestere mod de varslede beskæringer af friskolernes tilskud som nu for tredje år i træk er en del af finanslovsforslaget.

Folkeskolen bliver ikke bedre af at skære friskolerne ned
Ebbe Lilliendal - Formand for Dansk Friskoleforening udtaler »Man tager skyklapper for øjnene, når man insisterer på, at hvis bare forældrene ikke havde et frit skolevalg, ville folkeskolen automatisk blive bedre. Det er indskrænkende både for den enkelte og for samfundet«.

Anne Tribondeau og Lars Bo Jensen er med i sammenslutningen af fynske friskoler, som stod bag eventen. De slår begge på, at der er behov for at udvide horisonten »I et lille land som Danmark er der mange virkeligheder. Men retten til at definere virkeligheden tilfalder efterhånden få personer og helst eliten i storbyerne. Resten af Danmark må bare finde sig i at være sekundær. Det vil vi ikke længere finde os i. Debatten om friskoler og folkeskoler er ved at løbe helt af sporet, og nu rejser friskolefolket sig!« siger de samstemmende.

Se mere på <link http: www.facebook.com groups>www.facebook.com/groups/369327599815368/

Her er et lille videoklip fra flashmob - <link http: www.facebook.com>www.facebook.com/photo.php

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12